Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama recept za slasnu pitu od krušaka. Možda je specifična po tome što umjesto šećera koristim domaći med, ali vam mogu reći da sam jako zadovoljna dobivenim okusima. Ova je pita fantastična i s drugim voćem, a upravo med joj daje finu i intenzivnu aromu!
Sastojci potrebni za tijesto:
250 g glatkog brašna
100 g meda
125 g maslaca
jaje
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i obložite njime okrugli kalup za torte, uključujući i stranice.
Sada uzmite 5 krušaka, ogulite ih i s donje strane izvadite sjemenke. Stavite ih prokuhati cca. 5 minuta u dublji lonac s 300 ml vode i 3 žlice šećera. Izvadite ih i pustite da se malo ocijede.
Nadjev:
3 jaja
150 g meda
100 g mljevenih badema
100 g glatkog brašna
Istucite žumanjke i med, dodajte im bademe i brašno te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka. Prelijte preko razvaljanog tijesta i preko toga stavite kruške. Pecite u pećnici na 180*C oko sat vremena. Pred kraj pečenja pitu posipajte s listićima badema!
Servus i prepustite se okusu :)