Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

TORTA OD BADEMA S KRUŠKAMA

Pozdrav!
Pošto je internet neiscrpan izvor moje inspiracije, kada naiđem na dobar kolač odmah ga poželim isprobati. Prevedem recept, prilagodim našim namirnicama i svojem ukusu te promijenim ako je što potrebno. Međutim, kada radim kolače sa Home Cooking Adventure stranice bilo kakve prepravke su suvišne.
Kolači su jednostavni, ukusni i gotovo uvijek ispadnu dobro, tako da rado pratim ovu stranicu i izdvojim poneki recept za vas.
Ovaj kolač s kruškama me je odmah privukao baš zbog toga što ne sadrži brašno, a bademi i kruške su moji omiljeni sastojci.
Idealan kolač za kišne jesenske dane!
Sastojci potrebni za izradu kolača:
4 jaja
200 g čokolade
150 g maslaca
žlica kakaa
100 g mljevenih badema
prstohvat soli
100 g šećera
aroma vanilije
3 kruške
Odvojite bjelanjke i izradite ih s mikserom uz postepeno dodavanje šećera.
Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri te im dodajte jedan po jedan žumanjak.
Smjesi dodajte bademe, sol i vaniliju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte promjera 28 cm.
Kruške ogulite, prerežite na pola i zarežite uzdužno svaku polovicu više puta, ali ne do kraja.
Stavite ih na biskvit i pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom).
Napomena: Biskvit je jako rijedak tako da postoji mogućnost da kruške potonu u njega, pa se malo gubi njihova estetska vrijednost kao ukrasa na torti. Međutim, okus torte je fenomenalan, pa nam nimalo nije smetalo što su kruške malo "potonule" :)
Tortu dobro ohladite, posipajte šećerom u prahu i uživajte u svojoj aromatičnoj kriški zadovoljstva!
Servus i u slast :)





Post je objavljen 10.10.2018. u 21:34 sati.