PANNA COTTA OD ČOKOLADE
Pozdrav!
Najbolje što možete dobiti od čokolade, baršunasta krema prepuna aroma, a hrskavi listići od badema joj daju jednu posebnu orašastu notu! Morate se uvjeriti kako u vrlo kratkom vremenu možete i sami napraviti ovu savršenu deliciju :) Sastojci potrebni za panna cottu: 200 g tamne čokolade 500 ml slatkog vrhnja 80 gr šećera pola želatine ( 5g) listići od badema - slatko vrhnje zajedno sa šećerom prokuhajte do vrenja - maknite s vatre i umiješajte želatinu koju ste prethodno namočili u 2 žlice hladne vode - na kraju umiješajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se dobro ne rastopi - po želji možete dodati rum, aromu mente ili vanilije... - u navlažene flašice izlijte kremu i ostavite je da se stisne u hladnjaku - prije serviranja možete je posuti hrskavim bademima ili svježim voćem po izboru Servus i u slast :) Oznake: kolači, krema, čokolada |
POGAČA PUŽ
Pogača koja će ukrasiti svaki stol, primamljivog izgleda i vrlo ukusna! Naravno, recept sam pronašla na Minjinoj stranici jer kada poželite nešto zamijesiti kod nje ćete pronaći dobre provjerene recepte, a zna se da je gospođa Minja majstorica za tijesta! Servus i u slast :) Oznake: kruh i ostalo, pogača puž, sezam |
MOJ MALI ROĐENDAN
Ugodno druženje s prijateljima uz ukusno predjelo (ostatak nisam stigla slikati) i raznovrsne slatke delicije te mirisno cvjetno iznenađenje mog supruga za kraj:) Nanizala sam još jednu lijepu godinu i veselim se nastavku, u očekivanju najboljeg pozdrav vama dragi prijatelji! Oznake: rođendan |
ROLADA S ORASIMA
Sočna i ukusna! Od kada sam otkrila ovaj Majin recept uporno ga ponavljam i divim se s koliko je jednostavnosti moguće doći do savršenstva okusa! Servus i u slast :) Oznake: kolači, orasi, vrhnje, Maja Babić |
MALO ČOKOLADNO ZADOVOLJSTVO
|
BUHTLE
Pozdrav!
Neodoljive, bucmaste i slasne buhtle... mirišu na prošlost, pekmez od šljiva i šparet na drva! Promijenilo se od tada sve, ali one su ostale iste, jednostavne i neodoljive! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 500 g glatkog brašna 1 svježi kvasac 250 ml mlijeka 25 ml ulja 2 žlice šećera prstohvat soli 2 žumanjka Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev ( marmelada, čokolada, sir, orasi...) stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Okrugli lim za pečenje promjera 28 cm. premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene! Servus i u slast :) Oznake: kolači, dizano, buhtle, pekmez |
VIKEND U ZADRU
Nisam mogla ni sanjati da ću jučer i zaplivati u našem predivnom moru! Naravno, vikend nije mogao proći bez malo finog pršuta i mojih ukusnih raspuknutića s limunom! Servus :) Oznake: Vikend u Zadru |
ČOKOLADNI TART S MALINAMA
|
AMERIČKE PALAČINKICE
|
ROLICE S LJEŠNJACIMA I ČOKOLADOM
Pozdrav!
Miris toplog peciva danas se širio mojom kuhinjom i uljepšao mi današnji tmuran dan. Jedna od varijanti omiljenih nam rolica opet nas je iznova oduševila, a uz čašu toplog mlijeka ili čaja postati će i vaša utjeha :) Sastojci potrebni za tijesto: 220 g glatkog brašna pola svježeg kvasca 120 ml mlijeka 2 žlice šećera 1/2 žličice soli jaje 30 g otopljenog maslaca - zamijesite mekano tijesto i ostavite ga odmarati 15-tak minuta Za to vrijeme pripremite svoj omiljeni nadjev, a danas je kod mene bio nadjev od lješnjaka i čokolade! Potrebno vam je 150 g lješnjaka i 150 g čokolade koje nasjeckajte na krupnije komadiće Postupak izrade: - razvaljati tijesto u pravokutnik, premazati marmeladom od marelica i filom te zarolati u štrucu - razrežite je na 12 komada koje posložite s malim razmakom u pleh za pečenje i ostavite da se diže dok ne ugrijete pećnicu na 190*C - rolice pecite oko 25 minuta dok ne dobiju lijepu boju P.S. Servirajte ih dok su još tople jer tada su najukusnije! Servus i u slast :) Oznake: rolice, dizano, lješnjaci, čokolada |
ČOKOLADNA TORTA
Jednostavno joj nisam mogla odoljeti, sočna i ukusna, ali sumnjam da ću je uskoro ponoviti jer za njenu pripremu treba izdvojiti poprilično vremena, iako nimalo ne žalim, vrijedilo je :) Naravno, recept sa svim pojašnjenjima možete pronaći na jednoj od mojih omiljenih stranica Home Cooking Adventure! Servus i u slast :) Oznake: torte, čokolada, kava, mascarpone |
VIJENAC OD ORAHA
|
TORTA OD BADEMA S KRUŠKAMA
Pozdrav!
Pošto je internet neiscrpan izvor moje inspiracije, kada naiđem na dobar kolač odmah ga poželim isprobati. Prevedem recept, prilagodim našim namirnicama i svojem ukusu te promijenim ako je što potrebno. Međutim, kada radim kolače sa Home Cooking Adventure stranice bilo kakve prepravke su suvišne. Kolači su jednostavni, ukusni i gotovo uvijek ispadnu dobro, tako da rado pratim ovu stranicu i izdvojim poneki recept za vas. Ovaj kolač s kruškama me je odmah privukao baš zbog toga što ne sadrži brašno, a bademi i kruške su moji omiljeni sastojci. Idealan kolač za kišne jesenske dane! Sastojci potrebni za izradu kolača: 4 jaja 200 g čokolade 150 g maslaca žlica kakaa 100 g mljevenih badema prstohvat soli 100 g šećera aroma vanilije 3 kruške Odvojite bjelanjke i izradite ih s mikserom uz postepeno dodavanje šećera. Maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri te im dodajte jedan po jedan žumanjak. Smjesi dodajte bademe, sol i vaniliju te ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte je u kalup za torte promjera 28 cm. Kruške ogulite, prerežite na pola i zarežite uzdužno svaku polovicu više puta, ali ne do kraja. Stavite ih na biskvit i pecite na 180*C oko 45 minuta (provjerite čačkalicom). Napomena: Biskvit je jako rijedak tako da postoji mogućnost da kruške potonu u njega, pa se malo gubi njihova estetska vrijednost kao ukrasa na torti. Međutim, okus torte je fenomenalan, pa nam nimalo nije smetalo što su kruške malo "potonule" :) Tortu dobro ohladite, posipajte šećerom u prahu i uživajte u svojoj aromatičnoj kriški zadovoljstva! Servus i u slast :) Oznake: torte, bademi, kruške, kakao |
CRUMBLE OD ŠLJIVA
|
OBRNUTA TORTA S JABUKAMA
Sočna i ukusna, za svaku preporuku! Recept možete pronaći ovdje! Servus i u slast :) Oznake: kolači, obrnuta torta, jabuke, karamel |
AMERIČKE KRAFNE
Prhke i ukusne, prigodne za sve prilike, a vole ih sve generacije :) Sastojci potrebni za izradu krafni: 500 g glatkog brašna 200 g šećera 300 ml mlijeka 200 g otopljenog maslaca 2 jaja žlica arome vanilije pola praška za pecivo pola žličice soli - prvo miksajte jaja i šećer pa dodajte ostale sastojke, a na kraju umiješajte brašno - koristila sam vrećicu za šlag i pomoću nje sam napunila kalup za krafne - prvo ga nauljite i stavite smjesu pa se neće zalijepiti - pecite ih na 200*C oko 20 minuta - umočite ih u preljev od čokolade i ukrasite po želji Servus i u slast :) Oznake: kolači, krafne, donuts, američke krafne |
< | listopad, 2018 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |