BUHTLE
Pozdrav!
Neodoljive, bucmaste i slasne buhtle... mirišu na prošlost, pekmez od šljiva i šparet na drva! Promijenilo se od tada sve, ali one su ostale iste, jednostavne i neodoljive! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 500 g glatkog brašna 1 svježi kvasac 250 ml mlijeka 25 ml ulja 2 žlice šećera prstohvat soli 2 žumanjka Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev ( marmelada, čokolada, sir, orasi...) stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Okrugli lim za pečenje promjera 28 cm. premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene! Servus i u slast :) Oznake: kolači, dizano, buhtle, pekmez |
< | listopad, 2018 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |