Gurmanka

23.10.2018., utorak

BUHTLE

Pozdrav!

Neodoljive, bucmaste i slasne buhtle... mirišu na prošlost, pekmez od šljiva i šparet na drva!
Promijenilo se od tada sve, ali one su ostale iste, jednostavne i neodoljive!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:

500 g glatkog brašna
1 svježi kvasac
250 ml mlijeka
25 ml ulja
2 žlice šećera
prstohvat soli
2 žumanjka
Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne.
Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto.
Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev ( marmelada, čokolada, sir, orasi...) stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu.
Okrugli lim za pečenje promjera 28 cm. premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge.
Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene!

Servus i u slast :)





Oznake: kolači, dizano, buhtle, pekmez


- 13:26 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2018 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO