BUHTLE
Pozdrav!
Neodoljive, bucmaste i slasne buhtle... mirišu na prošlost, pekmez od šljiva i šparet na drva! Promijenilo se od tada sve, ali one su ostale iste, jednostavne i neodoljive! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 500 g glatkog brašna 1 svježi kvasac 250 ml mlijeka 25 ml ulja 2 žlice šećera prstohvat soli 2 žumanjka Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev ( marmelada, čokolada, sir, orasi...) stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Okrugli lim za pečenje promjera 28 cm. premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene! Servus i u slast :) Oznake: kolači, dizano, buhtle, pekmez |
BUHTLE
Pozdrav svima!
Moja Kata ih je poželjela i evo ih, još vruće, mirisne i slasne! Kolač koji zaista priziva sjećanje na djetinjstvo, šporete na drva i domaći pekmez od šljiva! Bude nostalgiju u meni i lijepe uspomene na prošlost, tradiciju i običaje! Naravno, pekmez nije više od šljiva ni šporet na drva, ali miris im je ostao isti, neodoljiv i poseban! Sastojci potrebni za tijesto: 1 kg glatkog brašna 1 svježi kvasac 500 ml mlijeka 50 ml ulja 2 žlice šećera 1 žličica soli 2 jaja Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Tepsiju premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 30 minuta tj. dok ne porumene! Servus i u slast :) Oznake: dizani kolači, buhtle, džem od marelice, desert |
BUHTLE
Dobra vam večer, dragi moji!
Večeras imam za vas jedan klasik, tradicionalan i jedinstven recept za pamćenje. Može li itko odoljeti mirisu i okusu ovog slatkog jastučića iz prošlosti? Čime god da su punjene želimo da njihova čarolija traje što duže! Sastojci potrebni za tijesto: 1 kg glatkog brašna 1 svježi kvasac 1/2 l mlijeka 1/2 dcl ulja 2 žlice šećera 1 žličica soli 2 jaja Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev stavite u sredinu i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Tepsiju pouljite i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite uljem, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene! Servus :) Oznake: buhtle, dizano tijesto |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |