Gurmanka

23.10.2018., utorak

BUHTLE

Pozdrav!

Neodoljive, bucmaste i slasne buhtle... mirišu na prošlost, pekmez od šljiva i šparet na drva!
Promijenilo se od tada sve, ali one su ostale iste, jednostavne i neodoljive!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:

500 g glatkog brašna
1 svježi kvasac
250 ml mlijeka
25 ml ulja
2 žlice šećera
prstohvat soli
2 žumanjka
Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne.
Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto.
Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev ( marmelada, čokolada, sir, orasi...) stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu.
Okrugli lim za pečenje promjera 28 cm. premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge.
Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene!

Servus i u slast :)





Oznake: kolači, dizano, buhtle, pekmez


- 13:26 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

01.10.2016., subota

BUHTLE

Pozdrav svima!
Moja Kata ih je poželjela i evo ih, još vruće, mirisne i slasne!
Kolač koji zaista priziva sjećanje na djetinjstvo, šporete na drva i domaći pekmez od šljiva! Bude nostalgiju u meni i lijepe uspomene na prošlost, tradiciju i običaje! Naravno, pekmez nije više od šljiva ni šporet na drva, ali miris im je ostao isti, neodoljiv i poseban!
Sastojci potrebni za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
500 ml mlijeka
50 ml ulja
2 žlice šećera
1 žličica soli
2 jaja
Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Tepsiju premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 30 minuta tj. dok ne porumene!
Servus i u slast :)






Oznake: dizani kolači, buhtle, džem od marelice, desert


- 08:35 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

09.12.2015., srijeda

BUHTLE

Dobra vam večer, dragi moji!
Večeras imam za vas jedan klasik, tradicionalan i jedinstven recept za pamćenje. Može li itko odoljeti mirisu i okusu ovog slatkog jastučića iz prošlosti? Čime god da su punjene želimo da njihova čarolija traje što duže!
Sastojci potrebni za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
1/2 l mlijeka
1/2 dcl ulja
2 žlice šećera
1 žličica soli
2 jaja
Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev stavite u sredinu i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Tepsiju pouljite i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite uljem, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene!
Servus :)







Oznake: buhtle, dizano tijesto


- 19:25 - Komentari (4) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO