Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

BUHTLE

Pozdrav svima!
Moja Kata ih je poželjela i evo ih, još vruće, mirisne i slasne!
Kolač koji zaista priziva sjećanje na djetinjstvo, šporete na drva i domaći pekmez od šljiva! Bude nostalgiju u meni i lijepe uspomene na prošlost, tradiciju i običaje! Naravno, pekmez nije više od šljiva ni šporet na drva, ali miris im je ostao isti, neodoljiv i poseban!
Sastojci potrebni za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
500 ml mlijeka
50 ml ulja
2 žlice šećera
1 žličica soli
2 jaja
Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Tepsiju premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 30 minuta tj. dok ne porumene!
Servus i u slast :)








Post je objavljen 01.10.2016. u 08:35 sati.