Gurmanka

01.10.2016., subota

BUHTLE

Pozdrav svima!
Moja Kata ih je poželjela i evo ih, još vruće, mirisne i slasne!
Kolač koji zaista priziva sjećanje na djetinjstvo, šporete na drva i domaći pekmez od šljiva! Bude nostalgiju u meni i lijepe uspomene na prošlost, tradiciju i običaje! Naravno, pekmez nije više od šljiva ni šporet na drva, ali miris im je ostao isti, neodoljiv i poseban!
Sastojci potrebni za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
500 ml mlijeka
50 ml ulja
2 žlice šećera
1 žličica soli
2 jaja
Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Tepsiju premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 30 minuta tj. dok ne porumene!
Servus i u slast :)






Oznake: dizani kolači, buhtle, džem od marelice, desert


- 08:35 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2016 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO