Dobra vam večer, dragi moji!
Večeras imam za vas jedan klasik, tradicionalan i jedinstven recept za pamćenje. Može li itko odoljeti mirisu i okusu ovog slatkog jastučića iz prošlosti? Čime god da su punjene želimo da njihova čarolija traje što duže!
Sastojci potrebni za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
1/2 l mlijeka
1/2 dcl ulja
2 žlice šećera
1 žličica soli
2 jaja
Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev stavite u sredinu i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Tepsiju pouljite i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite uljem, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene!
Servus :)