Gurmanka

09.12.2015., srijeda

BUHTLE

Dobra vam večer, dragi moji!
Večeras imam za vas jedan klasik, tradicionalan i jedinstven recept za pamćenje. Može li itko odoljeti mirisu i okusu ovog slatkog jastučića iz prošlosti? Čime god da su punjene želimo da njihova čarolija traje što duže!
Sastojci potrebni za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
1/2 l mlijeka
1/2 dcl ulja
2 žlice šećera
1 žličica soli
2 jaja
Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne. Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Nadjev stavite u sredinu i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. Tepsiju pouljite i slažite buhtle jednu do druge. Prije pečenja ih premažite uljem, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180*C oko 40 minuta tj. dok ne porumene!
Servus :)







Oznake: buhtle, dizano tijesto


- 19:25 - Komentari (4) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO