OBRNUTA TORTA S JABUKAMA
Sočna i ukusna, za svaku preporuku! Recept možete pronaći ovdje! Servus i u slast :) Oznake: kolači, obrnuta torta, jabuke, karamel |
TARTE TATIN
Pozdrav!
Danas imam za vas slavnu francusku "naopaku" pitu od jabuka! Kažu da je nastala slučajno i odmah postala hit. Neću je puno hvaliti jer je morate napraviti sami i osjetiti te mirise vrućeg karamela,cimeta i toplih jabuka. Kažu da pita od jabuka budi posebne emocije i nostalgiju u nama, a miris ove pite će vas odvesti, sigurna sam u toplu kuhinju vaše bake! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 220 g glatkog brašna 110 g maslaca narezanog na kockice prstohvat soli žumanjak 4 žlice vode - zamijesite tijesto od ovih sastojaka, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u frižider Karamelizirane jabuke: 6-8 jabuka 80 g maslaca 150 g šećera 50 ml vode sok od jednog limuna cimet - ogulite jabuke i narežite ih na krupnije komade - prelijte ih sokom od limuna - u debeloj tavi promjera 24 cm koja može ići u pećnicu napravite karamel od šećera i vode - maknite ga s vatre i umiješajte maslac - sada posložite kriške jabuka po karamelu i posipajte ih cimetom - tijesto razvaljajte na veličinu tave i njime prekrijte jabuke - vilicom ga malo izbodite i stavite peći pitu na 190*C oko 40 minuta tj. dok vam tijesto ne dobije lijepu boju - ohladite ga 5 minuta i preokrenite na dublji tanjur ili pladanj Tarte Tatin možete servirati još topao i uz kuglicu sladoleda, tko zna, možda će baš ovo postati vaš omiljeni kolač :) U slast :) Oznake: kolači, pita, jabuke, karamel |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |