DOMAĆE KIFLICE
Pozdrav!
Danas imam za vas recept za ove fine kiflice koje će vas, sigurna sam odmah osvojiti, a vašim domovima podariti miris toplog peciva koji nam donosi osjećaje spokoja i tradicije! Sastojci za tijesto: 1 kg glatkog brašna 1 žlica soli 1 žlica šećera 200 ml ulja 500 ml mlakog mlijeka ( 200 ml za kvas - 300 ml u brašno) svježi kvasac Napravite prvo kvas: -u 200 ml toplog mlijeka razmutiti šećer i kvasac (ne smije biti prevruće) -pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima -zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića -sada se mora dizati barem 30 minuta -svaki kruščić tanko razvaljati u krug, premazati uljem i razrezati na 16 komada - rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti - svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže - pecite ih oko 20-tak minuta na 200*C - meni su najbolje prazne ali vi ih možete puniti po želji - ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je drugi dan još uvijek vlažno i sočno - probajte i javite kakve su! Servus i uživajte :) Oznake: pecivo, kiflice, mekane, sezam |
POGAČA PUŽ
Pogača koja će ukrasiti svaki stol, primamljivog izgleda i vrlo ukusna! Naravno, recept sam pronašla na Minjinoj stranici jer kada poželite nešto zamijesiti kod nje ćete pronaći dobre provjerene recepte, a zna se da je gospođa Minja majstorica za tijesta! Servus i u slast :) Oznake: kruh i ostalo, pogača puž, sezam |
KIFLICE
|
ZA SUKIYAKI - KRUH BEZ UGLJIKOHIDRATA
Pozdrav!
Čitajući post naše drage blogo prijateljice Sukiyaki zainteresirala sam se za njezin novi način prehrane, a posebno za kruh koji je poseban i drugačiji! Naravno, izazov je bio prevelik kao i moja znatiželja tako da sam ga odmah odlučila napraviti :) Slijedeći njene upute i originalni recept koji sam ipak neznatno promijenila, ali samo zbog praktičnosti i osobne sklonosti određenim začinima, kruh je bio vrlo brzo gotov! Mogu vam reći da sam ostala ugodno iznenađna njegovim okusom kao i činjenicom da zbog svojih sastojaka zaista može poslužiti i kao samostalan obrok. Dodatak kima mu je dao jedan specifičan okus koji meni odgovara što ne znači da se mora svidjeti i vama, sami odlučiti koji ćete začin upotrijebiti. Originalan recept sugerira i cimet, ali ja bih ga ostavila za slučaj da želite ovaj kruh napraviti i u slatkoj verziji, cimet će mu dati onu finu ugodnu aromu! Sastojci potrebni za izradu kruha: 200 g mljevenih sjemenki lana 50 g mljevenih sjemenki sezama 50 g mljevenih lješnjaka - grublje 50 g mljevenih badema - grublje pola praška za pecivo žličica soli začini po želji ( cimet, kim, origano, timijan...) 50 g rastopljenog maslaca 100 ml vrhnja ili jogurta 200 g zrnatog sira 6 jaja - suhe sastojke sameljite i dobro promiješajte - mokre sastojke izradite mikserom, dodajte ostatku smjese i izlijte u dugoljasti kalup za kruh - pecite ga na 180*C oko 25 minuta ( probajte čačkalicom), pazite da ga ne isušite dugim pečenjem Interesantog je okusa, vrlo praktičan za ponijeti na posao i kao ukusna podloga uz razne namaze! Nadam se da će ga i naša Sukiyaki vrlo skoro isprobati da čujemo i njene dojmove :) Servus :) Oznake: kruh i peciva, kruh bez ugljikohidrata, lan, sezam |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |