Gurmanka

09.01.2019., srijeda

DOMAĆE KIFLICE

Pozdrav!
Danas imam za vas recept za ove fine kiflice koje će vas, sigurna sam odmah osvojiti, a vašim domovima podariti miris toplog peciva koji nam donosi osjećaje spokoja i tradicije!

Sastojci za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 žlica soli
1 žlica šećera
200 ml ulja
500 ml mlakog mlijeka ( 200 ml za kvas - 300 ml u brašno)
svježi kvasac
Napravite prvo kvas:
-u 200 ml toplog mlijeka razmutiti šećer i kvasac (ne smije biti prevruće)
-pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima
-zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića
-sada se mora dizati barem 30 minuta
-svaki kruščić tanko razvaljati u krug, premazati uljem i razrezati na 16 komada
- rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti
- svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže
- pecite ih oko 20-tak minuta na 200*C
- meni su najbolje prazne ali vi ih možete puniti po želji
- ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je drugi dan još uvijek vlažno i sočno
- probajte i javite kakve su!

Servus i uživajte :)

Oznake: pecivo, kiflice, mekane, sezam


- 08:53 - Komentari (18) - Isprintaj - Link

30.10.2018., utorak

POGAČA PUŽ




Pogača koja će ukrasiti svaki stol, primamljivog izgleda i vrlo ukusna!
Naravno, recept sam pronašla na Minjinoj stranici jer kada poželite nešto zamijesiti kod nje ćete pronaći dobre provjerene recepte, a zna se da je gospođa Minja majstorica za tijesta!

Servus i u slast :)

Oznake: kruh i ostalo, pogača puž, sezam


- 06:58 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

06.09.2018., četvrtak

KIFLICE





Savršen zalogaj za obiteljsko druženje uz večerašnju nogometnu utakmicu :)

Oznake: kiflice, pecivo, sezam, nogomet


- 20:37 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

08.04.2017., subota

ZA SUKIYAKI - KRUH BEZ UGLJIKOHIDRATA

Pozdrav!
Čitajući post naše drage blogo prijateljice Sukiyaki zainteresirala sam se za njezin novi način prehrane, a posebno za kruh koji je poseban i drugačiji!
Naravno, izazov je bio prevelik kao i moja znatiželja tako da sam ga odmah odlučila napraviti :)
Slijedeći njene upute i originalni recept koji sam ipak neznatno promijenila, ali samo zbog praktičnosti i osobne sklonosti određenim začinima, kruh je bio vrlo brzo gotov!
Mogu vam reći da sam ostala ugodno iznenađna njegovim okusom kao i činjenicom da zbog svojih sastojaka zaista može poslužiti i kao samostalan obrok. Dodatak kima mu je dao jedan specifičan okus koji meni odgovara što ne znači da se mora svidjeti i vama, sami odlučiti koji ćete začin upotrijebiti.
Originalan recept sugerira i cimet, ali ja bih ga ostavila za slučaj da želite ovaj kruh napraviti i u slatkoj verziji, cimet će mu dati onu finu ugodnu aromu!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
200 g mljevenih sjemenki lana
50 g mljevenih sjemenki sezama
50 g mljevenih lješnjaka - grublje
50 g mljevenih badema - grublje
pola praška za pecivo
žličica soli
začini po želji ( cimet, kim, origano, timijan...)
50 g rastopljenog maslaca
100 ml vrhnja ili jogurta
200 g zrnatog sira
6 jaja
- suhe sastojke sameljite i dobro promiješajte
- mokre sastojke izradite mikserom, dodajte ostatku smjese i izlijte u dugoljasti kalup za kruh
- pecite ga na 180*C oko 25 minuta ( probajte čačkalicom), pazite da ga ne isušite dugim pečenjem
Interesantog je okusa, vrlo praktičan za ponijeti na posao i kao ukusna podloga uz razne namaze!
Nadam se da će ga i naša Sukiyaki vrlo skoro isprobati da čujemo i njene dojmove :)
Servus :)







Oznake: kruh i peciva, kruh bez ugljikohidrata, lan, sezam


- 19:11 - Komentari (29) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO