ZA SUKIYAKI - KRUH BEZ UGLJIKOHIDRATA
Pozdrav!
Čitajući post naše drage blogo prijateljice Sukiyaki zainteresirala sam se za njezin novi način prehrane, a posebno za kruh koji je poseban i drugačiji! Naravno, izazov je bio prevelik kao i moja znatiželja tako da sam ga odmah odlučila napraviti :) Slijedeći njene upute i originalni recept koji sam ipak neznatno promijenila, ali samo zbog praktičnosti i osobne sklonosti određenim začinima, kruh je bio vrlo brzo gotov! Mogu vam reći da sam ostala ugodno iznenađna njegovim okusom kao i činjenicom da zbog svojih sastojaka zaista može poslužiti i kao samostalan obrok. Dodatak kima mu je dao jedan specifičan okus koji meni odgovara što ne znači da se mora svidjeti i vama, sami odlučiti koji ćete začin upotrijebiti. Originalan recept sugerira i cimet, ali ja bih ga ostavila za slučaj da želite ovaj kruh napraviti i u slatkoj verziji, cimet će mu dati onu finu ugodnu aromu! Sastojci potrebni za izradu kruha: 200 g mljevenih sjemenki lana 50 g mljevenih sjemenki sezama 50 g mljevenih lješnjaka - grublje 50 g mljevenih badema - grublje pola praška za pecivo žličica soli začini po želji ( cimet, kim, origano, timijan...) 50 g rastopljenog maslaca 100 ml vrhnja ili jogurta 200 g zrnatog sira 6 jaja - suhe sastojke sameljite i dobro promiješajte - mokre sastojke izradite mikserom, dodajte ostatku smjese i izlijte u dugoljasti kalup za kruh - pecite ga na 180*C oko 25 minuta ( probajte čačkalicom), pazite da ga ne isušite dugim pečenjem Interesantog je okusa, vrlo praktičan za ponijeti na posao i kao ukusna podloga uz razne namaze! Nadam se da će ga i naša Sukiyaki vrlo skoro isprobati da čujemo i njene dojmove :) Servus :) Oznake: kruh i peciva, kruh bez ugljikohidrata, lan, sezam |
< | travanj, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |