ČOKO MUFFINI
Pozdrav! Sasvim sam sigurna da svatko od vas ima svoj omiljeni recept za muffine, a ja vam danas darujem ovaj po kojem ih već dugo moje kćeri rade, a koji nas nikada nije iznevjerio! Što reći novo o ovoj poslastici osim vrući, mirisni, sočni i prepuni domaćeg džema od malina koji ljepljivo i uporno peče vaše nepce, ali vi ne odustajete...užitak je jednostavno prevelik :) Sastojci potrebni za 12 muffina: 250 g glatkog brašna 250 ml mlijeka 2 jaja pola praška za pecivo pola žličice sode bikarbone 2 žlice kakaa 150 g šećera vanilin šećer 100 ml ulja 100 g nasjeckane čokolade - pomiješajte posebno suhe, a posebno mokre sastojke - lagano ih pomiješajte i dodajte dio nasjeckane čokolade, a dio ostavite za ukrašavanje - u kalup za muffine stavite papirnate čašice i smjesom napunite tako da pokrijete dno čašice - sada stavite žličicu džema po vlastitom ukusu, a kod nas je to uvijek malina - smjesom prekrite džem tako da napunite 2/3 čašice - posipajte ih ostatkom nasjeckane čokolade - ako vam je ostalo smjese napravite još muffina kada se ovi prvi ispeku ( ovisi o veličini vašeg kalupa) Servus i uživajte u ovom malom mirisnom zadovoljstvu :) Oznake: kolači, muffini, čokolada, džem od malina |
SACHERICA
Pozdrav!
Tradicionalna Bečka poslastica koja privlači ne svojom ljepotom nego šarmom koji prepoznaju samo pravi znalci :) Tajanstvena, zamamna i sočna ljepotica kojoj sigurna sam, nećete moći odoljeti! Ovih dana uživali smo u njenim okusima, a ako je želite i vi isprobati recept možete pronaći ovdje! Servus i uživajte u ovom uvijek posebnom i prepoznatljivom klasiku! Oznake: torte, Sacher, čokolada, marelica |
LIMUN SOUFFLE
Pozdrav! I sama pomisao na izradu soufflea može zvučati zastrašujuće, ali uz dobar recept sve je moguće! Ovaj put sam odlučila napraviti nabujak od limuna jer posebno uživam u ovom aromatičnom voću i njegovim okusima! Ispekao se savršeno i napuhnuo, a limun žuta boja dala je nevjerojatan kontrast crvenom umaku od malina! Okus mu je fantastičan, topao, mirisan, lagan kao pjena ... :) Sastojci potrebni za izradu: 100 g šećera 8 žumanjaka 9 bjelanjaka 2 i 1/2 žlice brašna žlica naribane limunove korice 50 ml soka od limuna 200 ml mlijeka 2 žlice maslaca - ugrijte mlijeko i dodajte ga u mikserom izrađenu smjesu od svih sastojaka osim pola šećera,maslaca i limunovog soka - kada ste dobro promiješali vratite smjesu na vatru i kuhajte dok se ne počne zgušnjavati (2 minute) - maknite s vatre i dodajte maslac i limunov sok - mikserom napravite snijeg od bjelanjaka i ostatka šećera te ručno lagano umiješajte u smjesu - posudice u kojima ćete raditi nabujak premažite maslacem i kristal šećerom te ih napunite do vrha - nožem izravnajte i uklonite višak smjese - pecite ih 16 minuta na 200*C - još tople prelijte omiljenim voćnim umakom Servus i uživajte u ovom posebnom desertu :) Oznake: kolači, limun, souffle, maline |
POGAČA OD KIFLICA
Pozdrav!
Kada poželim ukusnu i posebnu domaću pogaču samo moram posegnuti za stranicom Minjina kuhinjica jer gospođa Minja je nedostižna kraljica domaćih pogača! Koliko god sam njenih recepata isprobala, nikada me nije razočarala niti s jednim :) Ukusna, maštovita, hrskava i vruća, pogača od kiflica koju ćete sigurno voljeti! Recept za pogaču možete pronaći ovdje! Isproban recept i za svaku preporuku! Servus i u slast :) Oznake: pogača, kiflice, Minjina kuhinjica |
ČESTITKA
|
KUGLOF S BOROVNICAMA I LIMUNOM
Pozdrav svima!
Trudim se ne ponavljati i pripremiti vam uvijek neki novi i originalni recept,ali moram vas podsjetiti na ovaj predivan kuglof. Za ovaj kolač zaista vrijedi pravilo manje je više! Toliko je jednostavan za pripremu, a užitak u njegovom mirisu i okusu je neponovljiv, barem za mene! Svježina koju mu daju spoj vanilije, voća i limuna me uvijek iznova oduševljava! Sastojci potrebni za izradu voćnog kuglofa: 220 g omekšalog maslaca 200 g šećera 3 jaja žlica arome vanilije 2 žlice naribane limunove kore 2 žlice soka od limuna 370 g glatkog brašna prašak za pecivo žličica soli 200 ml mlaćenice (koristila sam jogurt 0.9 %) 200 g borovnica (može i smrznutih) Limun glazura: 100 g šećera u prahu 2 žlice soka od limuna Izradite mikserom maslac i šećer te dodajte jaja. Naizmjence dodajte jogurt i brašno te ostale sastojke. Borovnice pomiješajte sa žlicom brašna da ne puste jako boju po tijestu. Na kraju ih ručno, ali vrlo kratko umiješajte u smjesu te stavite peći u premazan kalup. Pecite ga na 180*C oko jedan sat i provjeravajte štapićem sredinu da li je pečeno. Ukrasite ga preljevom, voćem ili samo jednostavno posipajte šećerom u prahu! Servus i uživajte već ovih blagdana u ovom mirisnom i osvježavajućem desertu :) Oznake: kolači, voćni kuglof, borovnice, vanilija |
GODIŠNJICA
Iznad svega cijeni ljubav koju primiš. Živjet će još dugo pošto izgubiš zlato i zdravlje! Og Mandino Njegova omiljena torta za prekrasnih 20 godina dobrog braka! Lijep pozdrav prijatelji :) Oznake: godišnjica |
PROLJETNA TORTA
Pozdrav!
Lagana, mirisna i osvježavajuća torta koju možete napraviti od svog omiljenog voća - sve kombinacije su dozvoljene! Vrlo je dekorativna i već ovaj Uskrs možete njome ukrasiti vaš blagdanski stol na zadovoljstvo svih vaših ukućana :) Prvo je potrebno napraviti dvije rolade koje ćete premazati marmeladom od marelica! Sastojci potrebni za rolade: 3 jaja 3 žlice šećera 3 žlice glatkog brašna - odvojite bjelanjke i mikserom izradite od njih snijeg - miksajte žumanjke i šećer te na kraju rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka - lim za pečenje veličine cca. 25x35 cm obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu na njega - na 180*C pecite oko 15 minuta i izvadite - za izradu torte su vam potrebne dvije ovakve rolade tako da cijeli postupak ponovite još jednom - još topli biskvit prvo odvojite od papira pa ga odmah zatim zarolajte u taj isti papir - potrebno ga je prvo odvojiti da se ne zalijepi za njega u toku hlađenja - kada se malo ohladi premažite ga marmeladom od marelica i zarolajte ponovo vaše dvije male rolade te ostavite da se dobro ohlade - rolade možete napraviti i dan ranije ako ste u stisci s vremenom, ostavite ih zamotane u papir na hladnom Sastojci potrebni za kremu: 8 žumanjaka 8 žlica šećera litra mlijeka 5 žlica oštrog brašna 2 vanilin šećera - mikserom izradite sve sastojke i zakuhajte u vruće mlijeko, miješajte dok se ne počne zgušnjavati te je ostavite da se malo ohladi Postupak slaganja: - rolade narežite oštrim nožem i njima obložite dno i rubove kalupa za torte - pola kreme izlijte preko podloge od rolada - sada možete preko kreme poslagati narezano voće - inače koristim narezane banane koje samo malo prije poškropim sokom od limuna, ali vi koristite voće po svom izboru - preko voća ponovo poslažite rolade koje premažite drugom polovicom kreme - poslažite red voća i tortu premažite tučenim slatkim vrhnjem - bočne stranice torte ne premazujem tučenim vrhnjem tako da se sa strane vide rolade koje je ujedno i ukrašavaju Servus i u slast svima :) Oznake: torte, proljetna torta, jagode, vanilija, slatko vrhnje |
ZA SUKIYAKI - KRUH BEZ UGLJIKOHIDRATA
Pozdrav!
Čitajući post naše drage blogo prijateljice Sukiyaki zainteresirala sam se za njezin novi način prehrane, a posebno za kruh koji je poseban i drugačiji! Naravno, izazov je bio prevelik kao i moja znatiželja tako da sam ga odmah odlučila napraviti :) Slijedeći njene upute i originalni recept koji sam ipak neznatno promijenila, ali samo zbog praktičnosti i osobne sklonosti određenim začinima, kruh je bio vrlo brzo gotov! Mogu vam reći da sam ostala ugodno iznenađna njegovim okusom kao i činjenicom da zbog svojih sastojaka zaista može poslužiti i kao samostalan obrok. Dodatak kima mu je dao jedan specifičan okus koji meni odgovara što ne znači da se mora svidjeti i vama, sami odlučiti koji ćete začin upotrijebiti. Originalan recept sugerira i cimet, ali ja bih ga ostavila za slučaj da želite ovaj kruh napraviti i u slatkoj verziji, cimet će mu dati onu finu ugodnu aromu! Sastojci potrebni za izradu kruha: 200 g mljevenih sjemenki lana 50 g mljevenih sjemenki sezama 50 g mljevenih lješnjaka - grublje 50 g mljevenih badema - grublje pola praška za pecivo žličica soli začini po želji ( cimet, kim, origano, timijan...) 50 g rastopljenog maslaca 100 ml vrhnja ili jogurta 200 g zrnatog sira 6 jaja - suhe sastojke sameljite i dobro promiješajte - mokre sastojke izradite mikserom, dodajte ostatku smjese i izlijte u dugoljasti kalup za kruh - pecite ga na 180*C oko 25 minuta ( probajte čačkalicom), pazite da ga ne isušite dugim pečenjem Interesantog je okusa, vrlo praktičan za ponijeti na posao i kao ukusna podloga uz razne namaze! Nadam se da će ga i naša Sukiyaki vrlo skoro isprobati da čujemo i njene dojmove :) Servus :) Oznake: kruh i peciva, kruh bez ugljikohidrata, lan, sezam |
ČOKOLADNI CHEESECAKE
Pozdrav! Bogat, gust i nevjerojatno ukusan kolač od čokolade i sira, stvoren za poseban užitak! Kremasta baršunasta torta koju je teško ne voljeti, jedinstven kolač koji svakako morate isprobati! Sastojci potrebni za podlogu: 150 g mljevenih badema 3 žlice kakaa 3 žlice šećera u prahu 6 žlica rastopljenog maslaca - pomiješajte sve sastojke, utisnite u kalup za torte promjera 22 cm i pecite 10-tak minuta na 180*C Nadjev: 200 g čokolade žlica maslaca 500 g krem sira 100 g šećera u prahu aroma vanilije 3 jaja 3 žlice kakaa 70 ml slatkog vrhnja Glazura: 150 ml slatkog vrhnja 100 g čokolade aroma mente Postupak izrade: - otopiti maslac i čokoladu - mikserom izraditi sir, vaniliju, jaja i šećer - izraditi šlag od slatkog vrhnja i dodati mu kakao - pomiješati otopljenu čokoladu i šlag te sve dodati smjesi sira - peći na 180*C oko 45 minuta (provjeriti čačkalicom) - kada se torta ohladi prelijte je glazurom, posipajte kakaom ili samo ukrasite svježim voćem Servus i uživajte :) Oznake: torte, čokoladni cheesecake, voće |
MINI PITE S KREMOM OD LIMUNA
Pozdrav! Prhko, lagano, osvježavajuće i ukusno! Danas imam za vas mini pite koje će vas osvojiti odmah na prvi pogled kako svojim izgledom tako i okusom :) Krema od limuna: 80 g maslaca 200 g šećera u prahu 2 jaja 2 žumanjka 100 ml limunovog soka naribana korica jednog limuna - mikserom izraditi maslac i šećer - dodati jaja i limunov sok - na pari ili u posudi s debelim dnom na srednjoj vatri lagano kuhati kremu dok se ne zgusne (15-tak minuta) - maknuti i dodati limunovu koricu te ostaviti da se ohladi dok vi radite tijesto Sastojci potrebni za izradu tijesta: 200 g glatkog brašna 100 g maslaca 50 g šećera u prahu jaje prstohvat soli - zamijesite tijesto i malim kalupima izrežite krugove te ga kratko ispecite ( možete se poslužiti kalupima za šape) - ako nemate kalupe oblikujte od tijesta kuglice kojima u sredini napravite udubljenje te ih stavite peći dok ne dobiju blagu boju - kada se tijesto ispeklo napunite ga kremom od limuna i vratite kratko u pećnicu da se blago zapeče ( 10-tak minuta) Servus i uživajte u ovim malim aromatičnim hrskavim kolačićima :) |
PRIRODA
|
< | travanj, 2017 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |