ČESTITKA
|
ČESTITKA
|
PINCA - SLATKI USKRŠNJI KRUH
Pozdrav svima!
Možda još nemate omiljen recept za ovu predivnu slatku pogaču, pa pokušajte s ovim koji je mene potpuno oduševio! Pinca je tradicionalan kolač koji je najljepši ukras uskršnjeg stola, a ja sam pokušala napraviti malo moderniju verziju. Ovaj put nije samo okruglog oblika već je ispletena u pletenicu i punjena slatkim sirom, orasima i brusnicama.Miris tople pince donijeti će u vaše domove duh tradicije i pravi blagdanski ugođaj! Sastojci potrebni za tijesto: 500 g glatkog brašna svježi kvasac 200 ml mlijeka 130 g maslaca pola žličice soli 5 žutanjaka 100 g šećera sok od pola naranče žlica arome vanilije ili 2 žlice ruma sir,orasi, brusnice, suho voće - prema želji ako želite puniti pincu Napravite kvas od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca. Kada se digne dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko mekano tijesto koje stavite dizati jedan sat u blago nauljenu posudu. Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela. Jedan dio razvaljajte u krug i stavite na dno podmazanog kalupa za torte. Od ostatka tijesta ispletite pletenicu koju složite na razvučeno tijesto, kružno uz rub kalupa. Sada se pinca opet diže oko sat vremena i spremna je za pećnicu. Ako želite možete je napuniti sa sirom i suhim voćem. Nadjev: 100 g sira (svježi, mascarpone, ricotta...) jaje 3 žlice šećera u prahu aroma vanilije , naribana kora limuna ili naranče malo oraha, brusnica... Pomiješajte sve sastojke nadjeva i ulijte u sredinu pince pa stavite peći na 180*C oko 30 minuta, zatim je prekrijte folijom i pecite još 15 minuta. Kada je gotova tek sada je premažite žlicom meda kojeg ste razmutili s malo mlijeka. Servus i uživajte u ovoj, vjerujte mi, izuzetno mekanoj pogači :) Oznake: pinca, slatki kruh, pogača |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |