Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ZA SUKIYAKI - KRUH BEZ UGLJIKOHIDRATA

Pozdrav!
Čitajući post naše drage blogo prijateljice Sukiyaki zainteresirala sam se za njezin novi način prehrane, a posebno za kruh koji je poseban i drugačiji!
Naravno, izazov je bio prevelik kao i moja znatiželja tako da sam ga odmah odlučila napraviti :)
Slijedeći njene upute i originalni recept koji sam ipak neznatno promijenila, ali samo zbog praktičnosti i osobne sklonosti određenim začinima, kruh je bio vrlo brzo gotov!
Mogu vam reći da sam ostala ugodno iznenađna njegovim okusom kao i činjenicom da zbog svojih sastojaka zaista može poslužiti i kao samostalan obrok. Dodatak kima mu je dao jedan specifičan okus koji meni odgovara što ne znači da se mora svidjeti i vama, sami odlučiti koji ćete začin upotrijebiti.
Originalan recept sugerira i cimet, ali ja bih ga ostavila za slučaj da želite ovaj kruh napraviti i u slatkoj verziji, cimet će mu dati onu finu ugodnu aromu!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
200 g mljevenih sjemenki lana
50 g mljevenih sjemenki sezama
50 g mljevenih lješnjaka - grublje
50 g mljevenih badema - grublje
pola praška za pecivo
žličica soli
začini po želji ( cimet, kim, origano, timijan...)
50 g rastopljenog maslaca
100 ml vrhnja ili jogurta
200 g zrnatog sira
6 jaja
- suhe sastojke sameljite i dobro promiješajte
- mokre sastojke izradite mikserom, dodajte ostatku smjese i izlijte u dugoljasti kalup za kruh
- pecite ga na 180*C oko 25 minuta ( probajte čačkalicom), pazite da ga ne isušite dugim pečenjem
Interesantog je okusa, vrlo praktičan za ponijeti na posao i kao ukusna podloga uz razne namaze!
Nadam se da će ga i naša Sukiyaki vrlo skoro isprobati da čujemo i njene dojmove :)
Servus :)









Post je objavljen 08.04.2017. u 19:11 sati.