DOMAĆE KIFLICE
Pozdrav!
Danas imam za vas recept za ove fine kiflice koje će vas, sigurna sam odmah osvojiti, a vašim domovima podariti miris toplog peciva koji nam donosi osjećaje spokoja i tradicije! Sastojci za tijesto: 1 kg glatkog brašna 1 žlica soli 1 žlica šećera 200 ml ulja 500 ml mlakog mlijeka ( 200 ml za kvas - 300 ml u brašno) svježi kvasac Napravite prvo kvas: -u 200 ml toplog mlijeka razmutiti šećer i kvasac (ne smije biti prevruće) -pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima -zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića -sada se mora dizati barem 30 minuta -svaki kruščić tanko razvaljati u krug, premazati uljem i razrezati na 16 komada - rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti - svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže - pecite ih oko 20-tak minuta na 200*C - meni su najbolje prazne ali vi ih možete puniti po želji - ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je drugi dan još uvijek vlažno i sočno - probajte i javite kakve su! Servus i uživajte :) Oznake: pecivo, kiflice, mekane, sezam |
KIFLICE SA ČOKOLADOM
|
KIFLICE
|
PRHKE KIFLICE
Pozdrav!
Kiflice koje se tope u ustima, prhke i ukusne te za svaku preporuku! Sastojci potrebni za izradu kiflica: 400 g oštrog brašna 250 g maslaca (margarina) pola praška za pecivo prstohvat soli jogurt - zamijesite glatko tijesto i ostavite ga 30 minuta da odmori u frižideru - razvaljajte ga na tanko i narežite na kocke cca. 5x5 cm - na sredinu svake kocke stavite žličicu marmelade po izboru, a moj izbor je uvijek marelica - formirajte kiflice tako da spojite dva suprotna kraja i stisnete ih prstima, a možete ih i pričvrstiti čačkalicama da se kiflice ne bi rastvorile prilikom dizanja ( ovo je dobar savjet i za izradu salenjaka) - kiflice pecite na 190*C dok ne porumene, izvadite čačkalice i još tople ih uvaljajte u šećer u prahu Servus i uživajte :) P.S. Neko vrijeme me neće biti, uzimam mali odmor, do nekog novog čitanja! Vaša Gurmi :) Oznake: kolači, kiflice, marmelada |
POGAČA OD KIFLICA
Pozdrav!
Kada poželim ukusnu i posebnu domaću pogaču samo moram posegnuti za stranicom Minjina kuhinjica jer gospođa Minja je nedostižna kraljica domaćih pogača! Koliko god sam njenih recepata isprobala, nikada me nije razočarala niti s jednim :) Ukusna, maštovita, hrskava i vruća, pogača od kiflica koju ćete sigurno voljeti! Recept za pogaču možete pronaći ovdje! Isproban recept i za svaku preporuku! Servus i u slast :) Oznake: pogača, kiflice, Minjina kuhinjica |
DOMAĆE KIFLICE
Pozdrav!
Što vam može bolje popraviti raspoloženje nego tople mirisne netom pečene kiflice? Odvojite vrijeme za sebe i osmijehnite se novom danu :) Recept možete pronaći ovdje! Oznake: kruh i peciva, kiflice, sjemenke |
KIFLICE S NUTELLOM I BANANOM
Pozdrav!
Želja za slatkim je jača od svega i kada počne razarati prijeko je potrebno odmah i neizostavno uzeti nešto slatko. Dakle, naša današnja večera je pred vama! Koliko brzo se mogu napraviti ove kiflice? Vjerujte mi, jako jako brzo! Kada cijelu kuću obavije miris tople nutelle i hrskavog lisnatog tijesta vaše kiflice su spremne da vas odnesu u slatki svijet :) Potreban vam je samo list lisnatog tijesta, malo nutelle i jedna banana, a može i bez nje! Tijesto narežite na trokutiće, svaki malo premažite nutellom i na sredinu stavite komadić banane. Zarolajte kiflice i stavite ih peći na 200*C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Posipajte ih šećerom u prahu ili malo prošarajte rastopljenom nutellom! Servus i uživajte u ovom brzom, ali i vrlo ukusnom desertu :) Oznake: kolači, kiflice, nutella, banana |
DOMAĆE KIFLICE
Pozdrav svima!
Jučer sam ih ispekla na opće zadovoljstvo cijele obitelji! Samo da vas podsjetim na recept za ove predivne kiflice jer zaista bi bila šteta ne isprobati ga.Ovo tijesto je fantastično i lako ga možete prilagoditi i nekim svojim receptima i idejama. Kiflice su tako mekane i slasne da vas naprosto moraju osvojiti! Sastojci za tijesto: 1 kg glatkog brašna 1 žlica soli 1 žlica šećera 2 dcl ulja 6 dcl mlakog mlijeka ( 2 dcl za kvas - 4 dcl u brašno) 1 svježa germa Napraviti prvo kvas: U 2 dcl toplog mlijeka razmutiti šećer i germu(ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima. Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti. Svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180*C. Meni su najbolje kada su prazne ali svakako ih možete puniti po želji. Ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je pouzdano, a drugi dan je još uvijek vlažno i sočno! Probajte i javite kakve su! Servus i uživajte :) |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |