Gurmanka

20.01.2019., nedjelja

SLIKA DANA!




... danas pinku domaće slanine, šteta što ne osjećate mirise :)

Oznake: nedjelja, slanina, domaće


- 11:06 - Komentari (22) - Isprintaj - Link

09.04.2018., ponedjeljak

DOMAĆI KRUH








... kako mu odoljeti ovako vrućem i rumenom?

Oznake: kruh s lukom, večera, domaće


- 19:47 - Komentari (30) - Isprintaj - Link

22.02.2018., četvrtak

POGAČA OD KIFLICA




... tek toliko da ugrije dušu u ovo hladno jutro, pozdrav :)

Oznake: pogača, domaće, emocije


- 07:29 - Komentari (24) - Isprintaj - Link

12.05.2016., četvrtak

INTEGRALNI KRUH S KRUMPIROM

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama ovaj ukusan irski kruh koji sam planirala napraviti za Dan sv. Patrika, ali neke ideje nije moguće baš uvijek realizirati. Dakle, kruh je napravljen od integralnog brašna i krumpira što mu daje izuzetno vlažnu i mekanu strukturu. Iako je 100% od cjelovitog pšeničnog zrna, ostao je lagan i mekan a nisam mu dodala jaja ili mlijeko. Uživajte u okusu kruha, premažite ga s malo maslaca i guštajte u njegovom mirisu, mirisu doma i spokoja!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
500 g kuhanog i naribanog krumpira (mogu i ostaci od pirea)
500 g integralnog brašna
60 ml ulja
2 žličice soli
kvasac
žlica šećera
70 ml tople vode
Napravite kvas od šećera, kvasca i tople vode,a kada se digne dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže sat vremena. Ponovo ga premijesite i stavite u dugoljasti ili okrugli kalup za pečenje. Neka se još malo diže dok vi ugrijete pećnicu na 200*C i pecite kruh oko 40 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Servus i uživajte u ovom posebnom kruščiću koji će vas iznenaditi svojom dugotrajnom svježinom i mekoćom :)


Oznake: integralni kruh, krumpir, domaće


- 07:40 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

18.04.2016., ponedjeljak

DOMAĆE PECIVO SA SIROM

Pozdrav svima!
Ova domaća peciva su predivan izbor za druženje s prijateljima ili kao večera za vaše voljene. Peciva sa sirom su tako mekana i mirisna da ih jednostavno morate voljeti. Za ovaj recept možete koristiti vaše omiljene vrste sireva, ali nemojte zamijeniti mascarpone jer baš taj blagi sir daje pecivu vlagu i svježinu. Probajte ih napraviti i javite mi vaše dojmove!
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
250 g bijelog brašna
250 g integralnog brašna
200 ml mlake vode
kvasac
jaje
250 g mascarponea
250 g naribanog sira (gauda, dimljeni sir...)
žličica soli
18 kockica topivog sira - mozzarela
Napravite kvas od 100 ml tople vode, žlice šećera i kvasca. Kada se digne dodajte ga brašnu, naribanom siru i mascarponeu, ostatku vode i zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da se diže sat vremena te razdijelite na 18 komada, u sredinu svakog komadića tijesta gurnite kuglicu mozzarele i napravite pecivo okruglog oblika. Složite ga s malim razmakom u dva lima za pečenje te premažite žumanjkom i posipajte parmezanom. Ostavite peciva da se još malo dižu dok vi ugrijete pećnicu na 180*C i pecite ih oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Servus i uživajte u predivnom okusu i mirisu toplog,netom ispečenog peciva :)

Oznake: domaće, toplo, pecivo, sir


- 07:05 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

07.02.2016., nedjelja

DOMAĆE KIFLICE

Pozdrav svima!
Jučer sam ih ispekla na opće zadovoljstvo cijele obitelji!
Samo da vas podsjetim na recept za ove predivne kiflice jer zaista bi bila šteta ne isprobati ga.Ovo tijesto je fantastično i lako ga možete prilagoditi i nekim svojim receptima i idejama. Kiflice su tako mekane i slasne da vas naprosto moraju osvojiti!
Sastojci za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 žlica soli
1 žlica šećera
2 dcl ulja
6 dcl mlakog mlijeka ( 2 dcl za kvas - 4 dcl u brašno)
1 svježa germa
Napraviti prvo kvas: U 2 dcl toplog mlijeka razmutiti šećer i germu(ne smije biti prevruće). Pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima. Zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića. Sada se mora dizati barem 30 minuta.Svaki kruščić tanko kružno razvaljati, premazati uljem i razrezati na 16 komada. Rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti. Svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže. Pecite ih oko 15-tak minuta na 180*C. Meni su najbolje kada su prazne ali svakako ih možete puniti po želji. Ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je pouzdano, a drugi dan je još uvijek vlažno i sočno! Probajte i javite kakve su!
Servus i uživajte :)



Oznake: kiflice, domaće, sir


- 17:21 - Komentari (11) - Isprintaj - Link

26.10.2015., ponedjeljak

Pita od jabuka


Pozdrav dragi moji!
Danas imam za vas pitu od jabuka koju sam ispekla povodom dana zahvalnosti za plodove zemlje. Kćer ju je podijelila sa prijateljima i nadam se da su guštali!
Servus:)

Oznake: pita od jabuka, domaće, desert


- 17:22 - Komentari (0) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO