TOPLI KOLAČ OD LIMUNA
Pozdrav!
Tražite li desert koji je lagan, a ne jako sladak ovaj kolač je savršen izbor za vas! Predivan završetak jednog svečanog obroka, prozračan i lagan prožet divnim osvježavajućim aromama limuna! Sastojci potrebni za izradu kolača: 2 žlice maslaca sobne temperature 200 g šećera 3 jaja prstohvat soli žlica naribane kora limuna 30 g brašna 200 ml mlijeka sok od 3 limuna šećer u prahu za posipanje -od ukupne količine odvojiti 2 žlice šećera koje dodajte bjelanjcima i napravite čvrsti snijeg -ostatak šećera i maslac izradite s mikserom -dodajte smjesi postepeno žumanjke i na kraju limunovu koricu -mlijeko i sok od limuna pomiješajte te dodajte smjesi, pa zatim brašno -na samom kraju žlicu po žlicu umiješajte snijeg od bjelanjaka - smjesu istresite u male posudice (6 kom) i sve stavite u dublji lim za pečenje te nalijte oko posudica vruću vodu tako da seže do pola posudice u visinu - kolač pecite na 180*C oko 30 minuta tj. da dobije zlatnu koricu, ali ostane još uvijek u sredini mekan -obilno ga posipajte šećerom u prahu i uživajte u prekrasnoj aromi limuna P.S. Iako se servira još topao, meni osobno je vrlo ukusan rashlađen, a vi prosudite sami! Servus i u slast :) Oznake: kolači, limun, toplo, desert |
DOMAĆE PECIVO SA SIROM
Pozdrav svima!
Ova domaća peciva su predivan izbor za druženje s prijateljima ili kao večera za vaše voljene. Peciva sa sirom su tako mekana i mirisna da ih jednostavno morate voljeti. Za ovaj recept možete koristiti vaše omiljene vrste sireva, ali nemojte zamijeniti mascarpone jer baš taj blagi sir daje pecivu vlagu i svježinu. Probajte ih napraviti i javite mi vaše dojmove! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 250 g bijelog brašna 250 g integralnog brašna 200 ml mlake vode kvasac jaje 250 g mascarponea 250 g naribanog sira (gauda, dimljeni sir...) žličica soli 18 kockica topivog sira - mozzarela Napravite kvas od 100 ml tople vode, žlice šećera i kvasca. Kada se digne dodajte ga brašnu, naribanom siru i mascarponeu, ostatku vode i zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da se diže sat vremena te razdijelite na 18 komada, u sredinu svakog komadića tijesta gurnite kuglicu mozzarele i napravite pecivo okruglog oblika. Složite ga s malim razmakom u dva lima za pečenje te premažite žumanjkom i posipajte parmezanom. Ostavite peciva da se još malo dižu dok vi ugrijete pećnicu na 180*C i pecite ih oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju! Servus i uživajte u predivnom okusu i mirisu toplog,netom ispečenog peciva :) Oznake: domaće, toplo, pecivo, sir |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |