INTEGRALNI KRUH S KRUMPIROM
Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama ovaj ukusan irski kruh koji sam planirala napraviti za Dan sv. Patrika, ali neke ideje nije moguće baš uvijek realizirati. Dakle, kruh je napravljen od integralnog brašna i krumpira što mu daje izuzetno vlažnu i mekanu strukturu. Iako je 100% od cjelovitog pšeničnog zrna, ostao je lagan i mekan a nisam mu dodala jaja ili mlijeko. Uživajte u okusu kruha, premažite ga s malo maslaca i guštajte u njegovom mirisu, mirisu doma i spokoja! Sastojci potrebni za izradu kruha: 500 g kuhanog i naribanog krumpira (mogu i ostaci od pirea) 500 g integralnog brašna 60 ml ulja 2 žličice soli kvasac žlica šećera 70 ml tople vode Napravite kvas od šećera, kvasca i tople vode,a kada se digne dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže sat vremena. Ponovo ga premijesite i stavite u dugoljasti ili okrugli kalup za pečenje. Neka se još malo diže dok vi ugrijete pećnicu na 200*C i pecite kruh oko 40 minuta dok ne dobije lijepu boju. Servus i uživajte u ovom posebnom kruščiću koji će vas iznenaditi svojom dugotrajnom svježinom i mekoćom :) Oznake: integralni kruh, krumpir, domaće |
< | svibanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 |