Gurmanka

29.12.2016., četvrtak

PECIVO SA SIROM I KRUMPIROM

Pozdrav svima!
Danas maleni odmak od slatkih delicija, imam za vas recept finog peciva koje možete sami napraviti od ostataka pire krumpira. Ako nemate pirea, skuhajte i naribajte krumpir, ali od peciva ne odustajte jer je zaista predobro. Postupak izrade je jednostavan i vrlo brzo ćete uživati u mekanom, ali ipak hrskavom pecivu. Ribani sir je dodatak koji će ove predivne pogačice učiniti još ukusnijim i poželjnijim!
Sastojci potrebni za izradu peciva:
200 ml mlijeka
150 ml maslinovog ulja
300 g naribanog krumpira ili pirea
3 jaja
žlica gustina
500 g brašna
200 g naribanog sira (Gauda)
žličica soli
Ugrijte mlijeko i ulje te maknite s vatre i umiješajte brašno. Dobro promiješajte, pa postepeno dodajte pire, jaja, gustin i ostale sastojke. Na samom kraju dodajte naribani sir i zamijesite glatko tijesto koje oblikujte u kuglice i slažite na lim za pečenje.
Pecite pecivo na 220*C oko 25 minuta dok ne dobije lijepu boju!
Poslužite ih uz zelenu salatu ili neki fini umak!
Servus i uživajte :)





Oznake: kruh i peciva, slano pecivo, sir, krumpir


- 09:42 - Komentari (21) - Isprintaj - Link

12.05.2016., četvrtak

INTEGRALNI KRUH S KRUMPIROM

Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama ovaj ukusan irski kruh koji sam planirala napraviti za Dan sv. Patrika, ali neke ideje nije moguće baš uvijek realizirati. Dakle, kruh je napravljen od integralnog brašna i krumpira što mu daje izuzetno vlažnu i mekanu strukturu. Iako je 100% od cjelovitog pšeničnog zrna, ostao je lagan i mekan a nisam mu dodala jaja ili mlijeko. Uživajte u okusu kruha, premažite ga s malo maslaca i guštajte u njegovom mirisu, mirisu doma i spokoja!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
500 g kuhanog i naribanog krumpira (mogu i ostaci od pirea)
500 g integralnog brašna
60 ml ulja
2 žličice soli
kvasac
žlica šećera
70 ml tople vode
Napravite kvas od šećera, kvasca i tople vode,a kada se digne dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže sat vremena. Ponovo ga premijesite i stavite u dugoljasti ili okrugli kalup za pečenje. Neka se još malo diže dok vi ugrijete pećnicu na 200*C i pecite kruh oko 40 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Servus i uživajte u ovom posebnom kruščiću koji će vas iznenaditi svojom dugotrajnom svježinom i mekoćom :)


Oznake: integralni kruh, krumpir, domaće


- 07:40 - Komentari (16) - Isprintaj - Link

08.04.2016., petak

HOBOTNICA S KRUMPIROM

Pozdrav svima!
Hobotnica pripremljena na ovaj način je jedno od omiljenih jela moje obitelji. Izgledom i okusom podsjeća na hobotnicu ispod peke, a za pripremu koristim Ledo-krakove za peku i Delimano lonac. Bitno mi je da kuhanje ne traje beskrajno dugo jer je dan ionako prekratak za sve ono što moramo obaviti. Smrznute krakove stavim u Delimano lonac pola sata i oni su kuhani i mekani i bez plutenog čepa i ostalih inih rekvizita koji se "navodno" moraju kuhati uz hobotnicu. Moram naglasiti da ovo nije reklama za Delimano suđe nego prijateljski savjet koji se temelji na vlastitom iskustvu.
Dakle, kuhane krakove narežite na manje komade i ostavite sa strane.
Sada vam je potrebno:
1.5 kg krumpira
2 velike mrkve
glavica luka
4 režnja češnjaka
maslinovo ulje
100 ml bijelog vina
pola limuna
sol, papar i ružmarin
Krumpir ogulite i narežite na deblje kriške kao i mrkvu. Luk prerežite na pola, a češnjak usitnite. Začinite i stavite prodinstati na maslinovo ulje u Delimano lonac. Kada je povrće zamirisalo podlijte ga s vinom i malo vode, začinite i polijte s još maslinovog ulja kojeg nikad dosta. Komade hobotnice složite na povrće, posolite i stavite kuhati pod pritiskom 15 minuta.
Hobotnica je kuhana, krumpir sočan i ukusan zaista kao ispod peke za manje od sat vremena!
Ovo je idealno jelo za pripremu kada vam dolaze dragi gosti jer sve možete pripremiti ranije i opušteno uživati u ugodnom društvu!
Ne moraju uvijek domaćice užurbano juriti s krpom preko ramena, olakšajmo si same tamo gdje se to može!
Servus moje dame i uživajte :)


Oznake: hobotnica, krumpir, maslinovo ulje


- 11:50 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO