PECIVO SA SIROM I KRUMPIROM
Pozdrav svima!
Danas maleni odmak od slatkih delicija, imam za vas recept finog peciva koje možete sami napraviti od ostataka pire krumpira. Ako nemate pirea, skuhajte i naribajte krumpir, ali od peciva ne odustajte jer je zaista predobro. Postupak izrade je jednostavan i vrlo brzo ćete uživati u mekanom, ali ipak hrskavom pecivu. Ribani sir je dodatak koji će ove predivne pogačice učiniti još ukusnijim i poželjnijim! Sastojci potrebni za izradu peciva: 200 ml mlijeka 150 ml maslinovog ulja 300 g naribanog krumpira ili pirea 3 jaja žlica gustina 500 g brašna 200 g naribanog sira (Gauda) žličica soli Ugrijte mlijeko i ulje te maknite s vatre i umiješajte brašno. Dobro promiješajte, pa postepeno dodajte pire, jaja, gustin i ostale sastojke. Na samom kraju dodajte naribani sir i zamijesite glatko tijesto koje oblikujte u kuglice i slažite na lim za pečenje. Pecite pecivo na 220*C oko 25 minuta dok ne dobije lijepu boju! Poslužite ih uz zelenu salatu ili neki fini umak! Servus i uživajte :) Oznake: kruh i peciva, slano pecivo, sir, krumpir |
< | prosinac, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |