Pozdrav svima!
Danas maleni odmak od slatkih delicija, imam za vas recept finog peciva koje možete sami napraviti od ostataka pire krumpira. Ako nemate pirea, skuhajte i naribajte krumpir, ali od peciva ne odustajte jer je zaista predobro. Postupak izrade je jednostavan i vrlo brzo ćete uživati u mekanom, ali ipak hrskavom pecivu. Ribani sir je dodatak koji će ove predivne pogačice učiniti još ukusnijim i poželjnijim!
Sastojci potrebni za izradu peciva:
200 ml mlijeka
150 ml maslinovog ulja
300 g naribanog krumpira ili pirea
3 jaja
žlica gustina
500 g brašna
200 g naribanog sira (Gauda)
žličica soli
Ugrijte mlijeko i ulje te maknite s vatre i umiješajte brašno. Dobro promiješajte, pa postepeno dodajte pire, jaja, gustin i ostale sastojke. Na samom kraju dodajte naribani sir i zamijesite glatko tijesto koje oblikujte u kuglice i slažite na lim za pečenje.
Pecite pecivo na 220*C oko 25 minuta dok ne dobije lijepu boju!
Poslužite ih uz zelenu salatu ili neki fini umak!
Servus i uživajte :)