Pozdrav svima!
Danas dijelim s vama ovaj ukusan irski kruh koji sam planirala napraviti za Dan sv. Patrika, ali neke ideje nije moguće baš uvijek realizirati. Dakle, kruh je napravljen od integralnog brašna i krumpira što mu daje izuzetno vlažnu i mekanu strukturu. Iako je 100% od cjelovitog pšeničnog zrna, ostao je lagan i mekan a nisam mu dodala jaja ili mlijeko. Uživajte u okusu kruha, premažite ga s malo maslaca i guštajte u njegovom mirisu, mirisu doma i spokoja!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
500 g kuhanog i naribanog krumpira (mogu i ostaci od pirea)
500 g integralnog brašna
60 ml ulja
2 žličice soli
kvasac
žlica šećera
70 ml tople vode
Napravite kvas od šećera, kvasca i tople vode,a kada se digne dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže sat vremena. Ponovo ga premijesite i stavite u dugoljasti ili okrugli kalup za pečenje. Neka se još malo diže dok vi ugrijete pećnicu na 200*C i pecite kruh oko 40 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Servus i uživajte u ovom posebnom kruščiću koji će vas iznenaditi svojom dugotrajnom svježinom i mekoćom :)