Pozdrav!
Danas imam za vas recept za ove fine kiflice koje će vas, sigurna sam odmah osvojiti, a vašim domovima podariti miris toplog peciva koji nam donosi osjećaje spokoja i tradicije!
Sastojci za tijesto:
1 kg glatkog brašna
1 žlica soli
1 žlica šećera
200 ml ulja
500 ml mlakog mlijeka ( 200 ml za kvas - 300 ml u brašno)
svježi kvasac
Napravite prvo kvas:
-u 200 ml toplog mlijeka razmutiti šećer i kvasac (ne smije biti prevruće)
-pričekati 10 minuta da se digne te pomiješati s ostalim sastojcima
-zamijesite glatko tijesto i podijelite ga odmah na 4 kruščića
-sada se mora dizati barem 30 minuta
-svaki kruščić tanko razvaljati u krug, premazati uljem i razrezati na 16 komada
- rezala sam ih rezačem za pizzu pa su ispali fino rebrasti
- svaku kiflicu premazati jajetom, posipati sezamom i ostaviti još malo da se diže
- pecite ih oko 20-tak minuta na 200*C
- meni su najbolje prazne ali vi ih možete puniti po želji
- ovo tijesto koristim i za razne pogače jer je drugi dan još uvijek vlažno i sočno
- probajte i javite kakve su!
Servus i uživajte :)