PRHKA ORAHNJAČA
Pozdrav!
Danas imam za vas klasik, prhku orahnjaču koja već godinama osvaja srca svih koji su je probali! Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama... ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s izradom prhkih roladica koje će vašem domu podariti mirise djetinjstva! Sastojci potrebni za izradu tijesta: 330 g brašna (pola glatko - pola oštro) 2 žumanjka 120 ml vrhnja 130 g maslaca prašak za pecivo vanilin šećer 50 g šećera naribana kora limuna Sastojci potrebni za nadjev: 330 g mljevenih oraha ili lješnjaka 2 vanilin šećera 50 g šećera žlica meda aroma vanilije ili ruma 130 ml mlijeka bjelanjak - od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji na hladnom oko pola sata - za to vrijeme pripremite nadjev tako da pomiješate orahe, med, šećer i arome te ih prelijete vrućim mlijekom - kada se nadjev ohladi umiješajte mu snijeg od bjelanjka - tijesto podijelite na 2 dijela i razvaljajte - svaki dio premažite s pola nadjeva i zarolajte u roladu - pecite ih na 200*C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju - ohlađene rolade posipajte šećerom u prahu i narežite oštrim tankim nožićem Servus i u slast :) Oznake: kolači, prhka orahnjača, tradicija |
< | siječanj, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |