Gurmanka

21.01.2019., ponedjeljak

PRHKA ORAHNJAČA

Pozdrav!
Danas imam za vas klasik, prhku orahnjaču koja već godinama osvaja srca svih koji su je probali!
Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama... ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s izradom prhkih roladica koje će vašem domu podariti mirise djetinjstva!

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
330 g brašna (pola glatko - pola oštro)
2 žumanjka
120 ml vrhnja
130 g maslaca
prašak za pecivo
vanilin šećer
50 g šećera
naribana kora limuna

Sastojci potrebni za nadjev:
330 g mljevenih oraha ili lješnjaka
2 vanilin šećera
50 g šećera
žlica meda
aroma vanilije ili ruma
130 ml mlijeka
bjelanjak
- od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji na hladnom oko pola sata
- za to vrijeme pripremite nadjev tako da pomiješate orahe, med, šećer i arome te ih prelijete vrućim mlijekom
- kada se nadjev ohladi umiješajte mu snijeg od bjelanjka
- tijesto podijelite na 2 dijela i razvaljajte
- svaki dio premažite s pola nadjeva i zarolajte u roladu
- pecite ih na 200*C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
- ohlađene rolade posipajte šećerom u prahu i narežite oštrim tankim nožićem

Servus i u slast :)










Oznake: kolači, prhka orahnjača, tradicija


- 11:56 - Komentari (10) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO