KLIPIĆI
Pozdrav svima!
Draga moja Ivanka, već godinama uživamo u tvojim klipićima i ne pitajući se koliko je truda i vremena potrebno za njihovu izradu. Pošto zaista volimo ovo domaće pecivo odlučila sam sama napraviti klipiće, ali to ne znači da i dalje ne računamo s tobom. Ne znam što je to u njima da su tako ukusni, istovremeno mekani i hrskavi , topli i mirisni! Istina, potrebno je izdvojiti vrijeme za njihovu izradu, ali isplati se potruditi, predobri su :) Posebno je praktično što ih možete napraviti kada imate viška vremena, zamrznuti i izvaditi kada vam dolaze gosti te ih dočekati s finim toplim pecivom! Malo sira, pršuta i čaša dobrog vina - može li bolje? Sastojci potrebni za izradu klipića: kilogram glatkog brašna 1 1/2 kocka svježeg kvasca 700 ml mlijeka žlica šećera 200 ml ulja velika žlica soli Odvojite 200 ml mlijeka, zagrijte ga i dodajte mu šećer i kvasac. Kada se kvas digne dodajte ga brašnu i ostalim sastojcima te zamijesite glatko tijesto. Dižite ga jedan sat i podijelite na kuglice veličine jajeta cca. 35 kuglica. Podlogu gdje radite premažite malo s uljem i premjesite kuglicu, razvaljajte ju u dugoljasti oblik i rukama zarolajte. ... i tako još "samo" 35 puta :) Gotove klipiće slažite u podmazani lim za pečenje s malim razmakom jer će se još dignuti. Premažite ih žumanjkom i posipajte sjemenkama, a peku se na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu boju! Pozdrav Ivanki i veliko hvala na receptu! Servus :) Oznake: kruh i pecivo, klipići, sjemenke |
< | studeni, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |