KRUŠČIĆ S LUKOM
Pozdrav!
Samo onaj koji je barem jednom sam ispekao svoj domaći kruh zna kakvo on zadovoljstvo predstavlja svim vašim osjetilima! Ako je to još i kruh s okusom i aromom luka onda će vaše zadovoljstvo biti neprocijenjivo! Vruć, aromatičan, domaći, samo moj, nezaboravan ... :) Postupak: Na 3 žlice maslinovog ulja prodinstajte narezanu glavicu luka. Dodajte mu i bijeli dio od mladog luka, a zeleni dio nasjeckajte i stavite sa strane. Posolite i dinstajte tako dugo dok se malo ne karamelizira (dobije smeđu boju), te ohladite. Ako nemate mladog luka ne brinite, dovoljna je samo jedna glavica običnog luka! Tijesto: 500 g glatkog brašna žlica soli kvasac 320 ml mlake vode karamelizirani luk i lišće od luka U mlakoj vodi razmutite kvasac i žlicu šećera, a kada se digne dodajte u brašno te s ostalim sastojcima zamijesite tijesto. Ostavite ga da se diže oko pola sata, premjesite ga i zarolajte u željeni oblik te stavite u pleh za pečenje. Malo posolite i posipajte sa nasjeckanim listovima mladog luka. Ostavite ga da se malo digne dok vi ugrijete pećnicu na 220*C i pecite ga oko 25 minuta! Pojedite ga još toplog, užitak je neprocjenjiv! Servus :) Oznake: kruh i peciva, luk |
< | prosinac, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |