Gurmanka

09.12.2016., petak

KRUŠČIĆ S LUKOM

Pozdrav!
Samo onaj koji je barem jednom sam ispekao svoj domaći kruh zna kakvo on zadovoljstvo predstavlja svim vašim osjetilima!
Ako je to još i kruh s okusom i aromom luka onda će vaše zadovoljstvo biti neprocijenjivo!
Vruć, aromatičan, domaći, samo moj, nezaboravan ... :)
Postupak:
Na 3 žlice maslinovog ulja prodinstajte narezanu glavicu luka. Dodajte mu i bijeli dio od mladog luka, a zeleni dio nasjeckajte i stavite sa strane. Posolite i dinstajte tako dugo dok se malo ne karamelizira (dobije smeđu boju), te ohladite.
Ako nemate mladog luka ne brinite, dovoljna je samo jedna glavica običnog luka!
Tijesto:
500 g glatkog brašna
žlica soli
kvasac
320 ml mlake vode
karamelizirani luk i lišće od luka
U mlakoj vodi razmutite kvasac i žlicu šećera, a kada se digne dodajte u brašno te s ostalim sastojcima zamijesite tijesto.
Ostavite ga da se diže oko pola sata, premjesite ga i zarolajte u željeni oblik te stavite u pleh za pečenje.
Malo posolite i posipajte sa nasjeckanim listovima mladog luka.
Ostavite ga da se malo digne dok vi ugrijete pećnicu na 220*C i pecite ga oko 25 minuta!
Pojedite ga još toplog, užitak je neprocjenjiv!
Servus :)

Oznake: kruh i peciva, luk


- 07:26 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO