KUKURUZNA ZLJEVKA
Pozdrav svima!
Miris djetinjstva i sjećanje na bezbrižne dane provedene u igri i smijehu, to je za mene kukuruzna zljevka. Miriše na tradiciju i prošlost kada nije bila samo desert nego možda i jedini obrok za taj dan. Domaćice nisu imale limun da joj da jednu aromatičnu notu nego su je radile s par jednostavnih sastojaka, ali domaći pekmez od šljiva je bio kruna ove jednostavne slastice i svojim mirisom bi privukao sve ukućane za stari drveni stol :) Sastojci potrebni za izradu zljevke: 3 cijela jaja 5 žlica šećera pola žličice soli 300 ml domaćeg vrhnja 100 ml ulja 8 žlica kukuruznog brašna 6 žlica kukuruznog griza prašak za pecivo 2 vanil šećera naribana korica limuna 500 ml mlijeka Sve sastojke je potrebno samo izraditi mikserom i ostaviti 30-tak minuta da se malo povežu. Veliki lim za pečenje premažite s malo masti ili maslaca te izlijte smjesu koju pecite na 200*C dok ne porumeni. Tko želi deblju zljevku neka je peče u manjem limu, ali mi volimo tanju i hrskavu varijantu. Kada se malo ohladi premažite je marmeladom po želji ili jedite samo posutu šećerom u prahu. Servus i uživajte jer brže i jednostavnije ne može :) Oznake: kukuruz, zljevka, bazlamača |
< | travanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |