dobro ti jutro... miris djetinjstva... tradiciju čuvamo, živimo njom... nježna su naša sjećanja... zlevanka i mene vraća u djetinjstvo... hvala ti na ovoj ljepoti... :)
14.04.2016. (09:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dobro jutro, moje dame! Imena ovog tradicionalnog kolača se mijenjaju ovisno u kojem kraju naše lijepe živite! Nastavite niz: zljevka, zlevanka, bazlamača,... :)
14.04.2016. (09:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne sjećam se da smo to doma baš puno radili, ali kod bake na selu mi je itekako ostalo u sjećanju. Nepravda je da kod bake i djede pamtim gotovo sve, izgleda i ponešto više nego je bilo, iako sam kod njih išao tek preko ferja, i to ne svako, dok je ono doma, svakodnevno, nešto bljeđe u sjećanju :)
14.04.2016. (22:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dražene, ponekad se začudim koliko daleko mi seže pamćenje i koliko sitnih, nevažnih stvari pamtim. Ipak, na kraju shvatim da su me baš te "sitnice" obilježile i oblikovale u osobu kakva sam danas!
15.04.2016. (07:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Servus :)
14.04.2016. (09:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dobro ti jutro... miris djetinjstva... tradiciju čuvamo,
živimo njom... nježna su naša sjećanja... zlevanka
i mene vraća u djetinjstvo... hvala ti na ovoj ljepoti... :)
14.04.2016. (09:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
bok, @Gurmanka - nisu li to naše mame zvale "zlevanka"?
14.04.2016. (09:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dobro jutro, moje dame!
Imena ovog tradicionalnog kolača se mijenjaju ovisno u kojem kraju naše lijepe živite!
Nastavite niz: zljevka, zlevanka, bazlamača,... :)
14.04.2016. (09:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
to nis jela prek 30 let
14.04.2016. (09:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
takozvana razljevaca...
14.04.2016. (09:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
mislim da se u Bosni kaže "uljevuša"
14.04.2016. (09:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Jako dobro, zdravo i ukusno.
14.04.2016. (09:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
annaboni
Sliči na proju, zar ne ?
14.04.2016. (09:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Annaboni, mislim da da, sve su to imena ovog jednostavnog rustikalnog kolača!
14.04.2016. (10:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
u Hercegovini zovu izljevača... moja pokojna svekrva je radila odličnu...
i eto opet sjećanja... :)
14.04.2016. (11:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dinaja, rado bih probala pravu izljevaču :)
14.04.2016. (11:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
neki su je ovdje i kušali u mojoj izvedbi i bili zadovoljni :) Projarica je nekaj čist drugo @annaboni
14.04.2016. (11:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Sjedokosi, vjerujem da je bila dobra!
P.S. Bohnecovo vrhnje :)
14.04.2016. (12:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
easy
predivno, koliko dugo ju nisam jela, nisam nikada radila, baš ću probati ovaj recept...:)
14.04.2016. (18:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Probaj, vrlo je jednostavna i brzo gotova, a kažu da je i vrlo ukusna :)
14.04.2016. (18:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Ne sjećam se da smo to doma baš puno radili, ali kod bake na selu mi je itekako ostalo u sjećanju. Nepravda je da kod bake i djede pamtim gotovo sve, izgleda i ponešto više nego je bilo, iako sam kod njih išao tek preko ferja, i to ne svako, dok je ono doma, svakodnevno, nešto bljeđe u sjećanju :)
14.04.2016. (22:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dražene, ponekad se začudim koliko daleko mi seže pamćenje i koliko sitnih, nevažnih stvari pamtim. Ipak, na kraju shvatim da su me baš te "sitnice" obilježile i oblikovale u osobu kakva sam danas!
15.04.2016. (07:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...