Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

KUKURUZNA ZLJEVKA

Pozdrav svima!
Miris djetinjstva i sjećanje na bezbrižne dane provedene u igri i smijehu, to je za mene kukuruzna zljevka. Miriše na tradiciju i prošlost kada nije bila samo desert nego možda i jedini obrok za taj dan. Domaćice nisu imale limun da joj da jednu aromatičnu notu nego su je radile s par jednostavnih sastojaka, ali domaći pekmez od šljiva je bio kruna ove jednostavne slastice i svojim mirisom bi privukao sve ukućane za stari drveni stol :)
Sastojci potrebni za izradu zljevke:
3 cijela jaja
5 žlica šećera
pola žličice soli
300 ml domaćeg vrhnja
100 ml ulja
8 žlica kukuruznog brašna
6 žlica kukuruznog griza
prašak za pecivo
2 vanil šećera
naribana korica limuna
500 ml mlijeka
Sve sastojke je potrebno samo izraditi mikserom i ostaviti 30-tak minuta da se malo povežu. Veliki lim za pečenje premažite s malo masti ili maslaca te izlijte smjesu koju pecite na 200*C dok ne porumeni. Tko želi deblju zljevku neka je peče u manjem limu, ali mi volimo tanju i hrskavu varijantu. Kada se malo ohladi premažite je marmeladom po želji ili jedite samo posutu šećerom u prahu.
Servus i uživajte jer brže i jednostavnije ne može :)






Post je objavljen 14.04.2016. u 09:06 sati.