ZEBRA TORTA
Pozdrav svima!
Svatko poznaje ovaj kolač od čokolade i vanilije i naziva se mramorni kolač, ali ja sam ga danas napravila u modernijoj varijanti. Ispekla sam ga u obliku torte koja je prošarana predivnim zebrinim šarama. Mislim da ga ovo moderno ruho čini još atraktivnijim i interesantnijim, a okus mu je ostao isti, sočan i nezaboravan. Zebra tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom ili je samo posuti šećerom u prahu. Servirajte je uz čašu toplog mlijeka, a cijela ova priča neka vas odvede u tople trenutke vašeg odrastanja! Sastojci potrebni za tortu: 4 jaja 200 g šećera 200 g otopljenog maslaca 240 ml mlijeka žlica arome vanilije 380 g brašna prašak za pecivo prstohvat soli Za čokoladno tijesto: 3 žlice kakaa 50 ml mlijeka 150 g šećera Izradite mikserom šećer i maslac te dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mlijeko i brašno te sve skupa izmiksajte. Odvojite pola smjese i dodajte sastojcima za čokoladni dio koje ste već međusobno promiješali. Sada naizmjenično slažite žlicom u kalup bijeli pa crni dio od sredine prema van. Koristila sam vrećice za kremu iz kojih sam istiskivala smjesu, pa je cijeli postupak bio lakši. Tortu pecite na 200*C točno 30 minuta, pazite da ostane sočna! Zebra kolač će vas iznenaditi kako svojim izgledom tako i okusom! Servus i uživajte :) |
< | veljača, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |