Gurmanka

18.02.2016., četvrtak

ZEBRA TORTA

Pozdrav svima!
Svatko poznaje ovaj kolač od čokolade i vanilije i naziva se mramorni kolač, ali ja sam ga danas napravila u modernijoj varijanti. Ispekla sam ga u obliku torte koja je prošarana predivnim zebrinim šarama. Mislim da ga ovo moderno ruho čini još atraktivnijim i interesantnijim, a okus mu je ostao isti, sočan i nezaboravan. Zebra tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom ili je samo posuti šećerom u prahu. Servirajte je uz čašu toplog mlijeka, a cijela ova priča neka vas odvede u tople trenutke vašeg odrastanja!
Sastojci potrebni za tortu:
4 jaja
200 g šećera
200 g otopljenog maslaca
240 ml mlijeka
žlica arome vanilije
380 g brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
Za čokoladno tijesto:
3 žlice kakaa
50 ml mlijeka
150 g šećera
Izradite mikserom šećer i maslac te dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mlijeko i brašno te sve skupa izmiksajte. Odvojite pola smjese i dodajte sastojcima za čokoladni dio koje ste već međusobno promiješali. Sada naizmjenično slažite žlicom u kalup bijeli pa crni dio od sredine prema van. Koristila sam vrećice za kremu iz kojih sam istiskivala smjesu, pa je cijeli postupak bio lakši. Tortu pecite na 200*C točno 30 minuta, pazite da ostane sočna! Zebra kolač će vas iznenaditi kako svojim izgledom tako i okusom!
Servus i uživajte :)


Oznake: Zebra, torta


- 07:08 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2019  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO