Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ZEBRA TORTA

Pozdrav svima!
Svatko poznaje ovaj kolač od čokolade i vanilije i naziva se mramorni kolač, ali ja sam ga danas napravila u modernijoj varijanti. Ispekla sam ga u obliku torte koja je prošarana predivnim zebrinim šarama. Mislim da ga ovo moderno ruho čini još atraktivnijim i interesantnijim, a okus mu je ostao isti, sočan i nezaboravan. Zebra tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom ili je samo posuti šećerom u prahu. Servirajte je uz čašu toplog mlijeka, a cijela ova priča neka vas odvede u tople trenutke vašeg odrastanja!
Sastojci potrebni za tortu:
4 jaja
200 g šećera
200 g otopljenog maslaca
240 ml mlijeka
žlica arome vanilije
380 g brašna
prašak za pecivo
prstohvat soli
Za čokoladno tijesto:
3 žlice kakaa
50 ml mlijeka
150 g šećera
Izradite mikserom šećer i maslac te dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mlijeko i brašno te sve skupa izmiksajte. Odvojite pola smjese i dodajte sastojcima za čokoladni dio koje ste već međusobno promiješali. Sada naizmjenično slažite žlicom u kalup bijeli pa crni dio od sredine prema van. Koristila sam vrećice za kremu iz kojih sam istiskivala smjesu, pa je cijeli postupak bio lakši. Tortu pecite na 200*C točno 30 minuta, pazite da ostane sočna! Zebra kolač će vas iznenaditi kako svojim izgledom tako i okusom!
Servus i uživajte :)




Post je objavljen 18.02.2016. u 07:08 sati.