DOMAĆI KRUH S MASLACEM
Pozdrav svima!
Danas ću podijeliti s vama recept za jedan od mojih apsolutnih favorita što se tiče domaćeg kruha. Ovaj kruh ima posebnu slatkastu notu, pa je idealan u kombinaciji s raznim marmeladama ili samo blagim slojem maslaca! Toliko je mekan i pahuljast da se ne možete odlučiti da li jedete kruh ili biskvitni kolač! Kako god, jedan je od mekanijih i ukusnijih, pa ga svakako vrijedi isprobati! Sastojci potrebni za izradu kruha: 400 ml tople vode kvasac + žlica šećera 50 ml rastopljenog maslaca 50 g šećera pola žličice soli 100 ml sirutke ili jogurta 800 g glatkog brašna Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da se diže sat vremena, a onda razvaljajte u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke. Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza! Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu. Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u koru kruha. Miris koji se upravo širi mojom kuhinjom je neprocjenjiv! Servus mili moji :) Oznake: kruh i peciva, maslac, slatki kruh |
< | veljača, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 |