Gurmanka

19.02.2019., utorak

DOMAĆI KRUH S MASLACEM

Pozdrav svima!

Danas ću podijeliti s vama recept za jedan od mojih apsolutnih favorita što se tiče domaćeg kruha.
Ovaj kruh ima posebnu slatkastu notu, pa je idealan u kombinaciji s raznim marmeladama ili samo blagim slojem maslaca!
Toliko je mekan i pahuljast da se ne možete odlučiti da li jedete kruh ili biskvitni kolač!
Kako god, jedan je od mekanijih i ukusnijih, pa ga svakako vrijedi isprobati!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
400 ml tople vode
kvasac + žlica šećera
50 ml rastopljenog maslaca
50 g šećera
pola žličice soli
100 ml sirutke ili jogurta
800 g glatkog brašna
Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto.
Ostavite ga da se diže sat vremena, a onda razvaljajte u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke.
Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza!
Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu.
Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u koru kruha.
Miris koji se upravo širi mojom kuhinjom je neprocjenjiv!

Servus mili moji :)


Oznake: kruh i peciva, maslac, slatki kruh


- 11:04 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2019 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO