Gurmanka

28.03.2019., četvrtak

VOĆNA TORTA

Pozdrav!
Danas vam darujem ovu proljetnu torticu punu voćnih okusa i mirisa koja će vas, sigurna sam osvježiti i probuditi u vama vedro proljetno raspoloženje :)

Sastojci potrebni za podlogu (kalup promjera 20 cm):
200 g usitnjenih čajnih kolutića
120 g maslaca
-kekse sameljite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te utisnite u kalup za torte
-ostavite ga u frižideru dok ne završite s pripremom kreme

Sastojci potrebni za kremu:
250 ml Dukatos jogurta
4 žlice šećera u prahu (prema ukusu)
žlica arome vanilije
žlica soka od limuna i naribana korica
pola vrećice želatine
200 ml slatkog vrhnja
-mikserom izradite jogurt i šećere
-želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode
-ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja
- dobivenom smjesom premažite podlogu od keksa i vratite u frižider da se krema stisne
-za to vrijeme narežite na kockice voće prema izboru, a ja sam se ovaj put odlučila za kivi i breskve iz kompota ali se već radujem raznim kombinacijama sa sezonskim bobičastim svježim voćem (jagodama)
-kada se krema stisnula posložite preko nje voće i prelijte je svijetlim preljevom za torte koji napravite prema uputstvu na vrećici
-tortu dobro rashladite prije serviranja

Servus i u slast :)

Oznake: torte, Dukatos, kivi, breskve


- 10:20 - Komentari (23) - Isprintaj - Link

25.03.2019., ponedjeljak

MINI PALAČINKE S DŽEMOM

Pozdrav!
Već dugo se spremam napraviti ove male, slatke nizozemske palačinke, a izgleda da je ovaj ponedjeljak baš dan za to!
Gotove su za tren,a tako slatke i pahuljaste ćete ih već na prvi pogled zavoljeti!
Možete ih servirati uz svoje omiljene priloge,a ja svakako preporučujem džem s višnjama jer je ova kombinacija fantastična!

Sastojci potrebni za izradu palačinki (kalup za muffine 12 kom):
2 žlice otopljenog maslaca
4 jaja
150 ml mlijeka
90 g glatkog brašna
2 žlice šećera
aroma vanilije
naribana korica limuna
prstohvat soli
3 žlice otopljenog maslaca za premazivanje kalupa
šećer u prahu za posipanje
džem prema ukusu

-uključite pećnicu na 220*C i stavite u nju prazan kalup da se zagrije
- od navedenih sastojaka izmiksajte smjesu za palačinke
-vruć kalup premažite maslacem i napunite smjesom za palačinke do 2/3 kalupa
-vratite u vruću pećnicu i ne otvarajte oko 15 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju
- napunite ih vrućim preljevom ili džemom po ukusu

Servus i u slast :)

Oznake: kolači, palačinke, džem


- 10:13 - Komentari (17) - Isprintaj - Link

22.03.2019., petak

KEKS-PISMO





Potrebno vam je samo omiljeno prhko tijesto i malo džema od malina da možete odaslati ova slatka pisamca puna ljubavi i okusa u svim smjerovima na krilima proljeća:)
Servus i u slast :)

Oznake: keksi, pismo, prhko tijesto džem malina


- 07:52 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

20.03.2019., srijeda

BADEM TORTA



Ova ukusna i mirisna ljepotica osvojila me već nakon prvog zalogaja i moram vam reći da već dugo nisam probala nešto ovako savršeno!
Za ovo otkriće moram zahvaliti dragoj Mirjani s bloga Od slatkoga slađe, a tamo se krije još mnogo ukusnih slastica koje morate isprobati i sami :)

Servus i u slast :)


Oznake: torte, Badem, vanilija


- 10:15 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

16.03.2019., subota

KREMŠNITE





Stari recept i stari okusi, ali oduševljenje novo kao da je jedemo prvi put :)

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kolači, kremšnite, lisnato tijesto


- 17:32 - Komentari (10) - Isprintaj - Link

12.03.2019., utorak

KREM PITA OD BOROVNICA

Pozdrav!
Svježim borovnicama je naprosto teško odoljeti, a kada su ukomponirane u jednu ovakvu krem svilenu pitu to je gotovo nemoguće!
Prhko tijesto, ukusna krema i svježe borovnice su kombinacija koja osvaja već na prvi pogled, nadam se da se slažete sa mnom?

Sastojci potrebni za izradu tijesta:
250 g glatkog brašna
100 g maslaca
jaje
prašak za pecivo
vanilin šećer
100 g šećera
žlica vrhnja
-zamijesite tijesto i razvaljajte ga u niski kalup za pite ili torte (morate obložiti malo i stjenke kalupa)

Sastojci potrebni za kremu:
250 ml mlijeka
puding od vanilije
100 g šećera
400 g milerama
-skuhajte na mlijeku puding i u još vrući umiješajte mileram
- preko razvaljanog tijesta istresite kremu, malo je poravnajte i na kremu poslažite borovnice
-pitu pecite na 170*C oko 40 minuta dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju
-kada se ohladi posipajte je šećerom u prahu

Servus i u slast :)



Oznake: kolači, pita, borovnice, mileram, puding


- 12:15 - Komentari (6) - Isprintaj - Link

06.03.2019., srijeda

ROLADA S BOROVNICAMA


Pozdrav!
Danas imam za vas ovu mirisnu i slasnu ljepoticu koju jednostavno morate isprobati!

Sastojci potrebni za izradu biskvita:
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
- odvojite bjelanjke i prvo od njih napravite snijeg
- mikserom izradite šećer i žumanjke te dodajte brašno
- na samom kraju smjesi ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka
- lim za pečenje 30x40 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu koju zatim pecite na 190*C oko 20 minuta
- još topli biskvit prvo lagano odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite ga da se ohladi

Sastojci potrebni za kremu:
puding od vanilije
300 ml mlijeka
3 žlice šećera
- skuhajte puding i ostavite malo da se ohladi te mu dodajte šlag koji ste napravili od 250 ml slatkog vrhnja

Postupak slaganja:
-ohlađeni biskvit prvo premažite marmeladom od borovnica, pa zatim namažite kremu
-posipajte malo svježih borovnica i čvrsto zarolajte u roladu
-ostavite u frižideru da se malo stisne te ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama

Servus i u slast :)



Oznake: kolači, rolada, borovnice, vanilija


- 20:15 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

05.03.2019., utorak

KRAFNE





... tradicija, meke i slasne :)

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kolači, krafne, tradicija, fašnik


- 11:37 - Komentari (9) - Isprintaj - Link

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO