Gurmanka

19.02.2019., utorak

DOMAĆI KRUH S MASLACEM

Pozdrav svima!

Danas ću podijeliti s vama recept za jedan od mojih apsolutnih favorita što se tiče domaćeg kruha.
Ovaj kruh ima posebnu slatkastu notu, pa je idealan u kombinaciji s raznim marmeladama ili samo blagim slojem maslaca!
Toliko je mekan i pahuljast da se ne možete odlučiti da li jedete kruh ili biskvitni kolač!
Kako god, jedan je od mekanijih i ukusnijih, pa ga svakako vrijedi isprobati!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
400 ml tople vode
kvasac + žlica šećera
50 ml rastopljenog maslaca
50 g šećera
pola žličice soli
100 ml sirutke ili jogurta
800 g glatkog brašna
Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto.
Ostavite ga da se diže sat vremena, a onda razvaljajte u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke.
Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza!
Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu.
Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u koru kruha.
Miris koji se upravo širi mojom kuhinjom je neprocjenjiv!

Servus mili moji :)


Oznake: kruh i peciva, maslac, slatki kruh


- 11:04 - Komentari (14) - Isprintaj - Link

05.04.2018., četvrtak

SLATKO PECIVO S MASLACEM

Pozdrav!
Upravo sam završila večeru, večerali smo meko pahuljasto pecivo koje nas je sve oduševilo, jednostavno se topi u ustima, a nestalo je u trenu.
Mogućnosti kombinacija su velike i samo je na vama odluka kako ćete ga servirati svojim ukućanima i prijateljima.
Moj izbor je bio malo tučenog slatkog vrhnja i džema od malina, vjerujte mi, neprocijenjivo :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g oštrog brašna
14 g suhog kvasca
žličica soli
40 g otopljenog maslaca
50 g šećera u prahu
2 cijela jaja
150 ml toplog mlijeka
120 ml tople vode
- prvo pomiješajte suhe sastojke, kvasac samo umiješajte u brašno
- dodajte mokre sastojke i dobro promiješajte mikserom
- ne brinite jer je tijesto jako mokro i teško se radi s njime, zato ga i obrađujete mikserom
- poklopite posudu i ostavite tijesto da se diže nekih sat vremena
- izvadite tijesto i podijelite ga na 12 komada
- ako je jako ljepljivo dodajte brašna i oblikujte svaki komadić u valjak koji stavite na lim za pečenje i opet ostavite da se diže nekih 30 minuta
- pecivo pecite na 210*C oko 10 minuta tj, dok ne dobije lijepu boju
- peciva razrežite i napunite odabranim nadjevom
- posipajte ga šećerom u prahu i servirajte
Servus i uživajte :)


Oznake: kruh i peciva, slatko pecivo, maslac, džem


- 19:44 - Komentari (25) - Isprintaj - Link

29.03.2018., četvrtak

DOMAĆE PECIVO




Miris svježeg mekanog domaćeg peciva s maslacem je nešto posebno. Pruža nam toplinu i utjehu i nadam se da će to biti miris koji će moja djeca pamtiti kada ih put odvede od roditeljskog doma!

Recept možete pronaći ovdje!

Oznake: kruh, PECIVA, maslac


- 07:44 - Komentari (20) - Isprintaj - Link

04.12.2016., nedjelja

DOMAĆE OKRUGLO PECIVO

Pozdrav!
Znate da volim raditi razne kiflice, rolice, peciva raznih oblika, pa evo danas nešto okruglo i domaće!
Pecivo tako mekano i ukusno već dugo niste probali, a najljepši dio je miris toplog peciva i maslaca koji se širio mojom kuhinjim cijelu večer!
Pahuljasta, mekana i sočna peciva u kombinaciji s domaćim ajvarom, malo Gligora sira i finog slanog pršuta... mmmmmmmmm :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
250 ml mlijeka
žličica soli
jaje
50 g maslaca
Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera.Ostavite ga desetak minuta da nabubri i dodajte brašnu, jaje i otopljeni maslac dodajte na kraju te zamijesite mekano glatko tijesto.
Ostavite ga pola sata da se digne te podijelite na 12 -15 komada. Od svakog komada tijesta oblikujte kuglicu i složite s razmakom u lim za pečenje jer se još malo dignu tijekom pečenja. Ostavite ih još 15 minuta da se dižu dok vi ugrijete pećnicu na 180*C.
Pekla sam ih oko 20 minuta dok ne dobiju lijepu boju, izvadite ih i još tople premažite otopljenim maslacem!
Servus i uživajte u vašem domaćem toplom pecivu :)

Oznake: kruh i peciva, maslac, okruglo pecivo


- 18:00 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2019  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO