DOMAĆI KRUH S MASLACEM
Pozdrav svima!
Danas ću podijeliti s vama recept za jedan od mojih apsolutnih favorita što se tiče domaćeg kruha. Ovaj kruh ima posebnu slatkastu notu, pa je idealan u kombinaciji s raznim marmeladama ili samo blagim slojem maslaca! Toliko je mekan i pahuljast da se ne možete odlučiti da li jedete kruh ili biskvitni kolač! Kako god, jedan je od mekanijih i ukusnijih, pa ga svakako vrijedi isprobati! Sastojci potrebni za izradu kruha: 400 ml tople vode kvasac + žlica šećera 50 ml rastopljenog maslaca 50 g šećera pola žličice soli 100 ml sirutke ili jogurta 800 g glatkog brašna Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da se diže sat vremena, a onda razvaljajte u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke. Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza! Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu. Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u koru kruha. Miris koji se upravo širi mojom kuhinjom je neprocjenjiv! Servus mili moji :) Oznake: kruh i peciva, maslac, slatki kruh |
SLATKO PECIVO S MASLACEM
Pozdrav!
Upravo sam završila večeru, večerali smo meko pahuljasto pecivo koje nas je sve oduševilo, jednostavno se topi u ustima, a nestalo je u trenu. Mogućnosti kombinacija su velike i samo je na vama odluka kako ćete ga servirati svojim ukućanima i prijateljima. Moj izbor je bio malo tučenog slatkog vrhnja i džema od malina, vjerujte mi, neprocijenjivo :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 500 g oštrog brašna 14 g suhog kvasca žličica soli 40 g otopljenog maslaca 50 g šećera u prahu 2 cijela jaja 150 ml toplog mlijeka 120 ml tople vode - prvo pomiješajte suhe sastojke, kvasac samo umiješajte u brašno - dodajte mokre sastojke i dobro promiješajte mikserom - ne brinite jer je tijesto jako mokro i teško se radi s njime, zato ga i obrađujete mikserom - poklopite posudu i ostavite tijesto da se diže nekih sat vremena - izvadite tijesto i podijelite ga na 12 komada - ako je jako ljepljivo dodajte brašna i oblikujte svaki komadić u valjak koji stavite na lim za pečenje i opet ostavite da se diže nekih 30 minuta - pecivo pecite na 210*C oko 10 minuta tj, dok ne dobije lijepu boju - peciva razrežite i napunite odabranim nadjevom - posipajte ga šećerom u prahu i servirajte Servus i uživajte :) Oznake: kruh i peciva, slatko pecivo, maslac, džem |
DOMAĆE PECIVO
|
DOMAĆE OKRUGLO PECIVO
Pozdrav!
Znate da volim raditi razne kiflice, rolice, peciva raznih oblika, pa evo danas nešto okruglo i domaće! Pecivo tako mekano i ukusno već dugo niste probali, a najljepši dio je miris toplog peciva i maslaca koji se širio mojom kuhinjim cijelu večer! Pahuljasta, mekana i sočna peciva u kombinaciji s domaćim ajvarom, malo Gligora sira i finog slanog pršuta... mmmmmmmmm :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 500 g glatkog brašna svježi kvasac + žlica šećera 250 ml mlijeka žličica soli jaje 50 g maslaca Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera.Ostavite ga desetak minuta da nabubri i dodajte brašnu, jaje i otopljeni maslac dodajte na kraju te zamijesite mekano glatko tijesto. Ostavite ga pola sata da se digne te podijelite na 12 -15 komada. Od svakog komada tijesta oblikujte kuglicu i složite s razmakom u lim za pečenje jer se još malo dignu tijekom pečenja. Ostavite ih još 15 minuta da se dižu dok vi ugrijete pećnicu na 180*C. Pekla sam ih oko 20 minuta dok ne dobiju lijepu boju, izvadite ih i još tople premažite otopljenim maslacem! Servus i uživajte u vašem domaćem toplom pecivu :) Oznake: kruh i peciva, maslac, okruglo pecivo |
< | kolovoz, 2019 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |