Pozdrav!
Znate da volim raditi razne kiflice, rolice, peciva raznih oblika, pa evo danas nešto okruglo i domaće!
Pecivo tako mekano i ukusno već dugo niste probali, a najljepši dio je miris toplog peciva i maslaca koji se širio mojom kuhinjim cijelu večer!
Pahuljasta, mekana i sočna peciva u kombinaciji s domaćim ajvarom, malo Gligora sira i finog slanog pršuta... mmmmmmmmm :)
Sastojci potrebni za izradu tijesta:
500 g glatkog brašna
svježi kvasac + žlica šećera
250 ml mlijeka
žličica soli
jaje
50 g maslaca
Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera.Ostavite ga desetak minuta da nabubri i dodajte brašnu, jaje i otopljeni maslac dodajte na kraju te zamijesite mekano glatko tijesto.
Ostavite ga pola sata da se digne te podijelite na 12 -15 komada. Od svakog komada tijesta oblikujte kuglicu i složite s razmakom u lim za pečenje jer se još malo dignu tijekom pečenja. Ostavite ih još 15 minuta da se dižu dok vi ugrijete pećnicu na 180*C.
Pekla sam ih oko 20 minuta dok ne dobiju lijepu boju, izvadite ih i još tople premažite otopljenim maslacem!
Servus i uživajte u vašem domaćem toplom pecivu :)