Pozdrav svima!
Danas ću podijeliti s vama recept za jedan od mojih apsolutnih favorita što se tiče domaćeg kruha.
Ovaj kruh ima posebnu slatkastu notu, pa je idealan u kombinaciji s raznim marmeladama ili samo blagim slojem maslaca!
Toliko je mekan i pahuljast da se ne možete odlučiti da li jedete kruh ili biskvitni kolač!
Kako god, jedan je od mekanijih i ukusnijih, pa ga svakako vrijedi isprobati!
Sastojci potrebni za izradu kruha:
400 ml tople vode
kvasac + žlica šećera
50 ml rastopljenog maslaca
50 g šećera
pola žličice soli
100 ml sirutke ili jogurta
800 g glatkog brašna
Od tople vode, kvasca i žlice šećera napravite kvas koji kada se digne dodajte ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto.
Ostavite ga da se diže sat vremena, a onda razvaljajte u veći pravokutnik koji podijelite na pola i svaku polovicu zarolajte poput male rolade, jednoj polovici tijesta sam dodala sjemenke.
Možete ih peći svaku u svom uskom kalupu ili kao ja, jednu do druge u limu za pečenje francuza!
Kada ste ih napravili ušuškajte ih i ostavite opet pola sata da se dižu.
Pecite ih na 200*C oko 30 minuta dok ne dobiju ,lijepu rumenu boju, izvadite i premažite rastopljenim maslacem,pa ostavite da se malo upije u koru kruha.
Miris koji se upravo širi mojom kuhinjom je neprocjenjiv!
Servus mili moji :)