Gurmanka

29.03.2016., utorak

GRČKA POGAČA

Pozdrav svima!
Skoro sve je moguće ispeći,pa čak i salatu. Ova pogača je napravljena od sastojaka grčke salate, mojih omiljenih, a ja sam dodala malo pršuta da je učini još poželjnijom.Za pripremu ovog recepta možete upotrijebiti i ostatke uskrsne šunke. Ova ukusna pogača od maslinovog ulja i origana ispunjena rajčicama, maslinama, lukom i feta sirom izvrstan je izbor ako želite iznenaditi vaše prijatelje nečim novim i drugačijim! Pravo je osvježenje nakon svih tih blagdanskih delicija :)
Sastojci potrebni za tijesto:
500 g glatkog brašna
200 ml tople vode
pola kvasca
120 ml maslinovog ulja
jaje
žličica soli
žličica origana
Napravite kvas od tople vode, žlice šećera i kvasca pa ga ostavite da se digne. Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje dižite sat vremena.
Za to vrijeme pripremite povrće po vašem izboru za nadjev, a ja sam koristila ove sastojke:
200 g smrvljenog feta sira
200 g narezane rajčice i paprike
100 g narezanih maslina
pola narezanog ljubičastog luka
kukuruz
pršut
Kada se tijesto diglo podijelite ga na 4 dijela koje razvaljajte na veličinu cca. 20x20 centimetara. Pola tijesta napunite nadjevom, a drugom polovinom ga prekrjite i krajeve samo pritisnite prstima.
Napravite 4 štruce, nožem napravite nekoliko rezova na vrhu da para može izlaziti van kada ih pečete i ostavite da se dižu još 10-tak minuta dok vi ugrijete pećnicu na 200*C. Pecite ih oko 35 minuta dok ne dobiju lijepu boju!
Servirajte ih uz neki umak ili jednostavno uz zelenu salatu!
Servus i u slast :)


Oznake: grčka pogača, povrće


- 08:34 - Komentari (13) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO