KLASIČNI CHEESECAKE
Pozdrav svima!
Postoji mnogo raznih recepata za ovu predivnu tortu, a ja želim podijeliti s vama moj klasični recept koji uvijek koristim i vrlo sam zadovoljna s njim. Za izradu ove torte koristim ABC sir jer joj daje mekanu i kremastu teksturu, a opet je čvrsta i postojana. Obično je pred serviranje ukrasim svježim voćem da i svojim izgledom očara ljubitelje slastica. Ovaj klasični cheesecake je za mene jedna od najboljih torti uvijek bogatog i osvježavajućeg okusa! Podloga: 300 g čajnih kolutića 150 g maslaca Usitnite kekse i pomiješajte ih s maslacem te utisnite rukama u kalup za torte koji obavezno obložite pek papirom jer torta prilikom pečenja lagano curi dok se malo ne zapeče. Nadjev: 1 kg ABC sira 4 jaja 300 g šećera u prahu 4 vanil šećera sok od pola limuna Sve skupa izmiksati, izliti na kekse i peći na 180*C oko 45 minuta, dok ne dobije boju! Kada se torta ohladi na kremu staviti preljev od: 100 g šećera u prahu 2 vanil šećera 2 crvena kisela vrhnja Sve skupa lagano promiješati i premazati tortu, a po želji je možete pred serviranje ukrasiti svježim voćem! Servus i uživajte jer ovo je pravi slatki užitak koji čini život ljepšim:) Oznake: cheesecake, torta |
< | veljača, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 |