Gurmanka

20.02.2016., subota

KLASIČNI CHEESECAKE

Pozdrav svima!
Postoji mnogo raznih recepata za ovu predivnu tortu, a ja želim podijeliti s vama moj klasični recept koji uvijek koristim i vrlo sam zadovoljna s njim. Za izradu ove torte koristim ABC sir jer joj daje mekanu i kremastu teksturu, a opet je čvrsta i postojana. Obično je pred serviranje ukrasim svježim voćem da i svojim izgledom očara ljubitelje slastica. Ovaj klasični cheesecake je za mene jedna od najboljih torti uvijek bogatog i osvježavajućeg okusa!
Podloga:
300 g čajnih kolutića
150 g maslaca
Usitnite kekse i pomiješajte ih s maslacem te utisnite rukama u kalup za torte koji obavezno obložite pek papirom jer torta prilikom pečenja lagano curi dok se malo ne zapeče.
Nadjev:
1 kg ABC sira
4 jaja
300 g šećera u prahu
4 vanil šećera
sok od pola limuna
Sve skupa izmiksati, izliti na kekse i peći na 180*C oko 45 minuta, dok ne dobije boju!
Kada se torta ohladi na kremu staviti preljev od:
100 g šećera u prahu
2 vanil šećera
2 crvena kisela vrhnja
Sve skupa lagano promiješati i premazati tortu, a po želji je možete pred serviranje ukrasiti svježim voćem!
Servus i uživajte jer ovo je pravi slatki užitak koji čini život ljepšim:)


Oznake: cheesecake, torta


- 09:00 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO