Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

KLASIČNI CHEESECAKE

Pozdrav svima!
Postoji mnogo raznih recepata za ovu predivnu tortu, a ja želim podijeliti s vama moj klasični recept koji uvijek koristim i vrlo sam zadovoljna s njim. Za izradu ove torte koristim ABC sir jer joj daje mekanu i kremastu teksturu, a opet je čvrsta i postojana. Obično je pred serviranje ukrasim svježim voćem da i svojim izgledom očara ljubitelje slastica. Ovaj klasični cheesecake je za mene jedna od najboljih torti uvijek bogatog i osvježavajućeg okusa!
Podloga:
300 g čajnih kolutića
150 g maslaca
Usitnite kekse i pomiješajte ih s maslacem te utisnite rukama u kalup za torte koji obavezno obložite pek papirom jer torta prilikom pečenja lagano curi dok se malo ne zapeče.
Nadjev:
1 kg ABC sira
4 jaja
300 g šećera u prahu
4 vanil šećera
sok od pola limuna
Sve skupa izmiksati, izliti na kekse i peći na 180*C oko 45 minuta, dok ne dobije boju!
Kada se torta ohladi na kremu staviti preljev od:
100 g šećera u prahu
2 vanil šećera
2 crvena kisela vrhnja
Sve skupa lagano promiješati i premazati tortu, a po želji je možete pred serviranje ukrasiti svježim voćem!
Servus i uživajte jer ovo je pravi slatki užitak koji čini život ljepšim:)




Post je objavljen 20.02.2016. u 09:00 sati.