KIKIRIKI TORTA
Pozdrav! Danas dijelim s vama recept božanstvene torte od kikirikija i čokolade, već poznate kombinacije koja osvaja sve ljubitelje slatkog, naravno, pod pretpostavkom da niste alergični na kikiriki :) Torta je jednostavna, dekorativna i neponovljivog okusa, što ćete i sami, nadam se, provjeriti! Podloga može biti od keksa, ali ja sam se odlučila za prhko tijesto jer mi se sviđa taj kontrast hrskavog tijesta i glatkog kremastog nadjeva. Sastojci potrebni za podlogu: 130 g glatkog brašna 90 g maslaca žličica praška za pecivo prstohvat soli žumanjak vanil šećer po potrebi malo vrhnja Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte ga na dno kalupa za torte i pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju te ostavite da se ohladi. Sastojci potrebni za kremu: 250 g krem sira (mascarpone) 250 g maslaca od kikirikija 80 g šećera u prahu aroma vanilije 150 ml slatkog vrhnja Prvo izradite mikserom sir i maslac od kikirikija te dodajte ostale sastojke. Posebno miksajte slatko vrhnje i dodajte mu smjesu sira i kikiriki maslaca. Ohlađeno tijesto premažite kremom i stavite u frižider da se malo stisne. Za to vrijeme pripremite glazuru od: 140 g čokolade i 140 ml slatkog vrhnja tako da ugrijete vrhnje i prelijete preko čokolade te dobro promiješate. Glazuru izlijte preko kreme i vaša torta je gotova! Ako želite možete je ukrasiti s malo rastopljenog kikiriki maslaca kojim nacrtajte spiralno krugove preko čokolade i čačkalicom iscrtajte motive! Ideju za ovu tortu sam pronašla na internetu, odlučila je isprobati i svakako ću je već skoro ponoviti jer je nestala u trenu! Servus i u slast :) P.S. Moram vam priznati da je stvarno slasna, pogledajte :) Oznake: torte, kikiriki maslac, čokolada |
< | studeni, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |