Pozdrav!
Danas dijelim s vama recept božanstvene torte od kikirikija i čokolade, već poznate kombinacije koja osvaja sve ljubitelje slatkog, naravno, pod pretpostavkom da niste alergični na kikiriki :)
Torta je jednostavna, dekorativna i neponovljivog okusa, što ćete i sami, nadam se, provjeriti!
Podloga može biti od keksa, ali ja sam se odlučila za prhko tijesto jer mi se sviđa taj kontrast hrskavog tijesta i glatkog kremastog nadjeva.
Sastojci potrebni za podlogu:
130 g glatkog brašna
90 g maslaca
žličica praška za pecivo
prstohvat soli
žumanjak
vanil šećer
po potrebi malo vrhnja
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, razvaljajte ga na dno kalupa za torte i pecite na 200*C dok ne dobije lijepu boju te ostavite da se ohladi.
Sastojci potrebni za kremu:
250 g krem sira (mascarpone)
250 g maslaca od kikirikija
80 g šećera u prahu
aroma vanilije
150 ml slatkog vrhnja
Prvo izradite mikserom sir i maslac od kikirikija te dodajte ostale sastojke.
Posebno miksajte slatko vrhnje i dodajte mu smjesu sira i kikiriki maslaca.
Ohlađeno tijesto premažite kremom i stavite u frižider da se malo stisne.
Za to vrijeme pripremite glazuru od: 140 g čokolade i 140 ml slatkog vrhnja tako da ugrijete vrhnje i prelijete preko čokolade te dobro promiješate.
Glazuru izlijte preko kreme i vaša torta je gotova!
Ako želite možete je ukrasiti s malo rastopljenog kikiriki maslaca kojim nacrtajte spiralno krugove preko čokolade i čačkalicom iscrtajte motive!
Ideju za ovu tortu sam pronašla na internetu, odlučila je isprobati i svakako ću je već skoro ponoviti jer je nestala u trenu!
Servus i u slast :)
P.S. Moram vam priznati da je stvarno slasna, pogledajte :)