FERRERO ROCHE CHEESECAKE
Pozdrav svima!
Nedavno sam na internetu naišla na ovu predivnu tortu i odmah je odlučila isprobati. Privukla me neobična podloga torte koja je od kukuruznih pahuljica, pa me naravno znatiželja ponukala da je isprobam. Torta je vrlo ukusna, kremasta i glatka dok joj baš ta hrskava podloga daje specifični šarm. Miriše po pečenim lješnjacima i čokoladi i na sveopće zadovoljstvo mojih ukućana zaključak je da je svakako vrijedilo isprobati ovaj recept! Sastojci potrebni za podlogu: 240 g kukuruznih pahuljica 90 ml otopljenog maslaca 4 žličice kakaoa Pahuljice usitnite u blenderu, dodajte im kakao i maslac te dobivenu smjesu utisnite u kalup za torte, ali malo obložite i stijenke kalupa. Krema: 500 g krem sira 200 g lješnjaka 300 ml slatkog vrhnja 80 g šećera u prahu aroma vanilije 140 g čokolade Lješnjake prepecite i još tople sameljite. Mikserom izradite sir, pola slatkog vrhnja, šećer u prahu i vaniliju te toj dobivenoj kremi dodajte lješnjake. Čokoladu i drugu polovicu slatkog vrhnja otopite u mikrovalnoj. Preko podloge prvo premažite kremu s lješnjacima, pa prelijte otopljenom čokoladom. Ostavite u frižideru da se dobro stisne, ukrasite prema želji i vaša Ferrero fantazija je gotova! Servus i u slast :) Oznake: torte, Ferrero, lješnjaci, čokolada |
< | listopad, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |