DOMAĆA POGAČA
Pozdrav svima!
Danas vam darujem recept jedne posebne tradicionalne pogače zbog koje se vrijedi potruditi. Uskrsni blagdani su pred nama i bilo bi lijepo da ova predivna pogača bude ukras vašeg svečanog stola! Ukrasite je predivnom mašnom ili šarenim pisanicama i uživajte u njoj! Sastojci potrebni za tijesto: 1 kg glatkog brašna svježi kvasac 300 ml mlijeka 2 žlice šećera 50 ml ulja jaje 200 ml tople vode žlica soli maslac ili margarin za premazivanje Napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i kvasca. Kada se digne dodajte ga brašnu i od svih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže sat vremena. Tijesto razvaljajte na centimetar debljine i čašom režite krugove koje slažite u okrugli kalup promjera 25 centimetara. Svaki krug premažite otopljenim maslacem i pokrivajte trećinu kruga ispod njega. Treba vam oko 22 komada za vanjski krug, a za sredinu izrežite manje krugove (8 kom.) i završite pogaču tako da lijepo izgleda. Ostavite je da se diže pola sata, premažite lagano žumanjkom i pecite na 190*C oko 30 minuta, dok ne dobije lijepu boju. Pogača je mekana i sočna, a izgledom će sigurno uljepšati vaš blagdanski stol! Servus i uživajte:) Oznake: domaća pogača |
< | ožujak, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |