HRSKAVE PALAČINKE S JABUKOM
Pozdrav svima!
Kada sam vidjela ovaj recept odmah sam ga odlučila isprobati i podijeliti s vama. Naravno, jabuke su moje omiljeno voće i u kombinaciji s cimetom čine idealan spoj sastojaka.Ove palačinke su jedna zdrava i ukusna poslastica. Iznutra su mekane i pahuljaste, a omotač im je karameliziran i hrskav. Možete ih poslužiti u svim kombinacijama: prelivene medom ili čokoladom i servirane s voćem, šlagom... Kako god ih poslužili nećete pogriješiti! Prvo pripremite posip za palačinke: 20 g smeđeg šećera 20 g oštrog brašna 20 g zobenih pahuljica 30 g omekšalog maslaca žličica cimeta Pomoću vilice promiješajte ove sastojke i ostavite sa strane. Tijesto za palačinke: 250 g oštrog brašna 3 žlice šećera 1/2 žličice soli 1 prašak za pecivo 1 žlica cimeta 2 jaja 200 ml mlijeka 4 žlice ulja ili otopljenog maslaca 2 srednje jabuke - oguljene i narezane na kockice Miksajte prvo jaja, maslac i šećer te postepeno dodajte ostale sastojke. Kada ste dobili glatku smjesu ručno umiješajte narezane jabuke. Na vruće ulje stavite veliku žlicu smjese, malo je formirajte i prekrite sastojcima posipa koji joj daju hrskavost. Kada postane zlatne boje okrenite je i ispecite drugu stranu. Od ove smjese će vam ispasti oko 12 palačinki. Kada vas obuzme želja za palačinkama pokušajte napraviti ovu, malo drugačiju varijantu, možda se ugodno iznenadite! Servus i uživajte :) Oznake: palačinke, jabuka, desert |
< | siječanj, 2016 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |