Gurmanka

12.02.2016., petak

TORTA SA SIROM I VIŠNJAMA

Pozdrav svima!
Ostala sam vam dužna recept za ovu malu slatku torticu. Vrlo je jednostavna i lagana, a možete je raditi u različitim varijantama, kao tortu, roladu ili kolač na kocke. Toliko je mekana i fina da će oduševiti i one koji baš nisu ljubitelji slastica. Pošto nam je Valentinovo blizu ispekla sam ovaj kolač u obliku srca što vam može poslužiti kao još jedna ideja za poklon voljenoj osobi. Inače ovaj kolač izgleda kao pita, posut samo šećerom u prahu, ali za ovu posebnu prigodu sam ga ukrasila preljevom od višanja da bude crvene boje-boje ljubavi! Napravite je i usrećite nekog tko voli lagane deserte!
Sastojci potrebni za biskvit:
5 jaja
5 žlica šećera
2 vanil šećera
5 žlica glatkog brašna
prašak za pecivo
5 žlica ulja
Odvojite bjelanjke i napravite prvo snijeg od bjelanjaka. Zatim miksajte posebno žumanjke i šećer,dodajte ulje i na kraju brašno. Polako ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i izlijte u kalup koji ste prethodno obložili pek papirom. To može biti kalup za torte ili mali uski lim za pečenje. Pecite biskvit na 200*C oko 15-tak minuta, dok ne porumeni, ohladite ga i razrežite na pola.
Nadjev:
500 g svježeg sira
500 ml slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
naribane korice od limuna
Sve sastojke promiješajte mikserom i premažite kremom donju koru te poklopite drugom. Sada možete samo posipati šećerom u prahu ili napraviti preljev od omiljenog voća. Moj je od višanja jer ih svi u obitelji volimo!
Preljev od voća:
Uzela sam pola višanja iz teglice od kompota
250 ml tekućine (soka ili vode ako koristite smrznuto voće)
5 žlica šećera
žlica gustina
Voće pomiješajte s tekućinom i šećerom te stavite kuhati. Kada zavrije dodajte gustin razmućen u malo vode.Kratko prokuhajte i kada se ohladi prelijte po kolaču ili u ovom slučaju, torti!
Servus i uživajte u vikendu ;)



Oznake: torta, sir, višnje


- 07:36 - Komentari (19) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO