KRUH S MASLINAMA
Dobro vam jutro, dragi moji! Nedavno je objavljeno da je prvo mjesto na popisu proizvoda koji imaju najljepši miris pripalo svježe pečenom kruhu.Potpuno se slažem s tim! Nema ništa ljepše od mirisa ali i okusa domaćeg toplog kruha pomješanog s mirisom maslina i ružmarina. Pokušala sam ovom tradicionalnom receptu za kruh podariti novo ruho, ispričati već ispričanu priču na moderniji način! Za tijesto nam je potrebno: 450 g glatkog brašna 22o ml vode 1 germa (suha) 1 grančica ružmarina 1 žličica soli 1 žlica maslinovog ulja 50 g narezanih maslina Pomješajte sve sastojke zajedno i zamijesite tijesto, Prstima ga malo rastanjite i dodajte nasjeckani ružmarin i masline. Ponovo ga premjesite i oblikujte krug promjera 20 cm. Stavite ga u pleh za pečenje i ostavite da se diže 30-tak minuta. Pecite ga na 200*C oko 45 minuta, dok ne porumeni i ukrasite prema raspoloženju. Ispecite ga na Badnjak i dovoljan vam je samo dobar ajvar i imate dobitnu posnu kombinaciju. Dobar tek svima! Servus :) Oznake: kruh s maslinama, pecivo, pogača |
< | prosinac, 2015 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |